Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Česi s dva igrača manje

Konferencijska liga: Prolaz Rome, Slavije i Feyenoorda

Nakon Marseillea, PSV Eindhovena i Leicester Cityja, plasman u četvrtfinale Konferencijske lige izborili su i Roma, praška Slavija, Feyenoord, PAOK i Bodo/Glimt.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon Marseillea, PSV Eindhovena i Leicester Cityja, plasman u četvrtfinale Konferencijske lige izborili su i Roma, praška Slavija, Feyenoord, PAOK i Bodo/Glimt.

Rimljani su odigrali 1-1 protiv Vitessea izjednačivši u sudačkoj nadoknadi nakon što su prvi susret dobil sa 1-0.

Prvu veliku priliku imala je Roma u 25. minuti, Jordan Veretout je pucao s ruba šesnaesterca, ali pored gola. Deset minuta kasnije pucao je Nicolo Zaniolo, ali je obrambeni igrač klizećim startom blokirao šut.

Nizozemski sastav je poveo u 62. minuti preko Maximiliana Witteka, a kada se već činilo da će susret završiti u produžecima, Tamy Abraham je izjednačio u sudačkoj nadoknadi.

Grčki PAOK je s dvije pobjede protiv Genta izborio nastavak natjecanja. U prvom susretu je bilo 1-0, a u uzvratu 2-1. Gosti su poveli u 20. minuti golom Josea Crespa, izjednačio je Laurent Depoitre u 40. minuti, da bi Douglas Augusto donio pobjedu Paoku.

LASK je pred svojim navijačima pobijedio Slaviju Prag sa 4-3, no u prvom susretu je izgubio sa 4-1.

Česi su uzvrat zaključili s dva igrača manje, no uspjeli su obraniti veliku prednost.

U ranije odigranim susretima plasman u četvrtfinale izborili su Marseille, PSV Eindhoven i Leicester City.

Nakon što je u prvom susretu slavio sa 2-1, Marseille je i u uzvratu identičnim rezultatom porazio Basel. Gosti su već u petoj minuti imali odličnu priliku, Cedric Bakambu je izašao jedan na jedan s golmanom, ali je Heinz Lindner odlično reagirao i spasio gol. Lindner je odlično reagirao i u 10. minuti kada je zaustavio udarac Pape Gueyea.

Sjajnu predstavu austrijski vratar je nastavio i u 35. minuti kada je obranio jedanaesterac. Amine Harit je pucao, a Lindner sjajno reagirao. U nastavku susreta Basel je poveo golom Dana Ndoyea, no OM je ipak okrenuo rezultat. Under je izjednačio u 74. minuti, a pobjedu francuskom sastavu donio je Valentin Rongier u sudačkoj nadoknadi. Duje Ćaleta-Car je odigrao cijeli susret za goste.

Rennes je pobijedio Leicester City sa 2-1, ali to nije bilo dovoljno jer je engleski sastav u prvom susretu slavio sa 2-0.

Domaćin je poveo već u osmoj minuti golom Benjamina Bourigeauda na asistenciju Martina Terriera. Leicester je mogao izjednačiti u 16. minuti, Harvey Barnes je pucao, ali je Dogan Alemdar obranio.

U 21. minuti je priliku imao i Lovro Majer, no njegov udarac je obrana blokirala. Wesley Fofana je u 51. minuti izjednačio, a Francuzi su u 76. minuti preko Flaviena Taita stiglo do nove prednosti. Do kraja susreta Rennes je lovio još jedan gol i produžetak, ali nije uspio. Lovro Majer je odigrao cijeli susret za domaćine.

PSV i FC Kopenhagen su u prvom susretu odigrali 4-4, no PSV je u uzvratu u Kopenhagenu bio uvjerljiv sa 4-0.

Eran Zahavi je doveo goste u vodstvo u 10. minuti nakon loše reakcije domaćeg vratara Karla-Johana Johnssona. Mario Gotze je odlično uposlio Zahavija koji je pucao, a lopta se ispod Johnssona provukla u gol. U 35. minuti bilo je 2-0. Ovoga puta pogodak je postigao Gotze koji je nakon asistencije upisao i pogodak. Zahavi je u 79. minuti zabio sa 3-0, a konačnih 4-0 postavio je Madueke u sudačkoj nadoknadi.

Rezultati uzvratnih susreta osmine finala nogometne Konferencijske lige:

Basel - Marseille 1-2 (Ndoye 62 / Under 74, Rongier 90+2)
(prvi susret 1-2)

Rennes - Leicester C. 2-1 (Bourigeaud 8, Tait 76 / Fofana 51)
(prvi susret 0-2)

FC Kopenhagen - PSV 0-4 (Zahavi 10, 79, Gotze 38, Madueke 90+1)
(prva utakmica 4-4)

AZ - Bodo/Glimt 2-2 prod. (Pavlidis 18, 30 / Pellegrino 30, Sampsted 105)
(prva utakmica 1-2)

Roma - Vitesse 1-1 (Abraham 90+1/ Wittek 62)
(prvi susret 1-0)

Gent - PAOK 1-2 (Depoitre 40 / Crespo 20, Sidcley 72)
(prvi susret 0-1)

LASK - Slavia Prag 4-3 (Wiesinger 36, 76, Hong 88, Schmidt 89 / Olayinka 24, Bah 37, Sor 62)
(prvi susret 1-4)

Feyenoord - Partizan 3-1 (Toornsta 45, Nelsomn 49, Linssen 90 /
(prva utakmica 5-2)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider