Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Villarreal poražen

Villarreal upisao prvi poraz u Konferencijskoj ligi, Partizan osigurao šesnaestinu finala

Odigrane su prve utakmice posljednjeg, 6. kola Konferencijske lige.

Konferencijska liga (Foto: Afp)

Nizozemski AZ Alkmar, turski Sivasspor i Slovan iz Bratislave osvajanjem prvih mjesta u svojim skupinama Konferencijske lige osigurali su plasman u osminu finala ovog natjecanja, dok će ukrajinski Dnjipro-1, belgijski Gent, rumunjski Cluj i švicarski Basel igrati u šesnaestini finala.

AZ Alkamar je u izravnom dvoboju za prvo mjesto u skupini E pred svojim navijačima svladao Dnjipro-1 sa 2:1 i tako osvojio prvo mjesto sa 15 bodova, dok su Ukrajinci ostali na drugom mjestu sa 10 bodova.

Sivasspor je u skupini G odigrao 1:1 na gostovanju kod praške Slavije, što je turskoj momčadi bilo dovoljno da sa 11 bodova osvoji prvo mjesto.

Zahvaljujući minimalnoj domaćoj pobjedi od 1:0 protiv kosovskog Ballkanija, rumunjski Cluj je sa 10 bodova izborio plasman u nokaut fazu. U rumunjskom sastavu je cijelu utakmicu odigrao Karlo Muhar, a Lovro Cvek je ušao u 89. minuti.

Monaco - Crvena zvezda Zvezda teško stradala na gostovanju: Ispali iz Europe, Borjan najlošije ocijenjen igrač divider

Pobjedama od 2:1 na gostovanjima kod Žagirisa, odnosno Pjunika, nogometaši Slovana i Basela su do zadnjeg kola ostali u mrtvoj utrci za prvo mjesto.

Na kraju je na stranu Slovaka presudio bolji omjer u međusobnim dvobojima pa su kao pobjednici skupine osigurali prolaz u osminu finala, a Švicarci će se uključiti od šesnaestine finala. Petar Mamić je za Žalgiris odigrao jedno poluvrijeme protiv Slovana.

U skupini F švedski Djurgarden je još jednom pobjedom, 1:0 protiv Shamrock Roversa, potvrdio prvo mjesto sa 16 od maksimalnih 18 bodova, a Gent je u zadnjem kolu s uvjerljivih 4:0 svladao Molde i potisnuo Norvežane s drugog mjesta pa će Belgijci dočekati proljeće u Konferencijskoj ligi.

Partizan osigurao šesnaestinu finala

Nogometaši Nice su na gostovanju u Koelnu vodili sa 2:0 na poluvremenu, ali su domaćini u drugom dijelu umalo prestigli francusku momčad i svrgnuli je s prvog mjesta skupine D Konferencijske lige, a takav rasplet nije iskoristio ni Partizan koji je pred svojim navijačima odigrao samo 1:1 protiv Slovačkog.

Beograđanima bi pobjeda donijela izravan plasman u osminu finala, a ovako su s istim brojem bodova kao i Nica (9) osvojili drugo mjesto, zbog lošijeg omjera u međusobnim dvobojima. Koeln je s osam bodova ostao na trećem mjestu.

Cristiano Ronaldo VIDEO Unitedov talent zabio prvi pogodak, asistirao mu njegov idol - Cristiano Ronaldo divider

Nikola Soldo je za Koeln protiv Nice (2:2) odigrao cijelu utakmicu.

U skupini B je West Ham trijumfalno završio grupnu fazu pobjedom 3:0 na gostovanju kod Steaue i tako ostao jedina momčad koja je osvojila maksimalnih 18 bodova.

Drugo mjesto u toj skupini osvojio je Anderlecht koji je sa 2:0 slavio na gostovanju kod Silkeborga i tako za dva boda preskočio Dance na ljestvici.

Villarreal upisao prvi poraz

U skupini C si je Villarreal mogao dopustiti poraz na gostovanju kod Lecha koji je slavio sa 3:0 i tako osvojio drugo mjesto. Španjolci su već kolo prije kraja osigurali prvo mjesto. Stoper Antonio Milić je za poljsku momčad odigrao cijelu utakmicu.

Hapoelu je uzaludna bila uvjerljiva 4:0 pobjeda protiv bečke Austrije, jer je izraelska momčad ostala na trećem mjestu s dva boda manje od Lecha te tako završila svoj ovosezonski europski put.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider