Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Krajem ovog mjeseca

Finale prvog izdanja Konferencijske lige bit će Roma - Feyernoord, igrat će se u Albaniji

U uzvratnim polufinalnim utakmicama Konferencijske lige Roma je pobijedila Leicester dok je Feyenoord sačuvao svoju mrežu na gostovanju kod Marseillea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom izdanju Konferencijske lige igrat će Roma i Feyenoord, klubovi koji su u polufinalnim susretima eliminirali Leicester i Marseille.

Talijanski sastav je pobijedio Leicester s 1:0 i izborio finale s ukupnim rezultatom 2:1, dok je Feyenoord u revanšu odigrao 0:0 na gostovanju kod Marseillea i prošao dalje zahvaljujući pobjedi od 3:2 u prvom susretu odigranom u Rotterdamu.

Pogodak odluke u Rimu je postigao Tammy Abraham, glavom, nakon što je loptu iz kornera ubacio Lorenzo Pellegrini.

Roma je tako nakon 31 godine ponovno stigla do finala nekog europskog natjecanja, a Jose Mourinho je dobio priliku osvojiti još jedan europski trofej nakon što je bio pobjednik Lige prvaka s Portom i Interom, osvajač Europske lige s Manchester Unitedom i Kupa UEFA s Portom. Jedini europski trofej Rimljani su osvojili 1961., bio je to Kup velesajamskih gradova.

Feyenoord će pokušati osvojiti svoj četvrti europski trofej. Nizozemci su bili prvaci Europe 1970., a dvaput su osvojili i Kup UEFA (1974. i 2002.).

Finale će se igrati 25. svibnja na stadionu Arena Kombetare u Tirani.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider