Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"
Nogomet
odluka je donesena

Komisija HNS sudaca: "Penala za Osijek na Poljudu nije bilo, a za Hajduk je ispravno dosuđen"

Utakmicu su na Poljudu sudili strani suci, a Komisija HNS sudaca dala je svoje mišljenje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je ugostio Osijek u sklopu 16. kola SuperSport Prve HNL.

Bijeli su na Poljudu slavili 3:1 golovima Sahitija, Livaje i Mlakara, a nakon utakmice povukli su se neki repovi oko spornih situacija.

Osječani su tražili penal na Žaperu kojeg je povukao Grgić, a član Komisije HNS sudaca, Draženko Kovačić još je jučer rekao da nema govora o penalu, a sve je to danas potvrdila sama Komisija HNS sudaca.

Sudac: Antoniou Menelaus. Pomoćni suci: Tziortzis Omiros i Giorgou Pavlos. VAR sudac: Kostas Rovrrtas.

gol expired Hoće li Karoglan ostati trener? "Ljutit je što uprava nije jače stala iza njega, ali to je možda dobro" divider

''25. minuta: Sudac utakmice ispravno je procijenio incident unutar kaznenog prostora Hajduka. Kontakt braniča Hajduka i napadača Osijeka kada obojica igrača međusobno koriste ruke da bi ostvarili dozvoljeni “fizički, nogometni kontakt” razmatranjima i duhom PNI-e ne smatra se prekršajem. Projekcija zamrznute slike koja ilustrira završno stanje cjelokupnog izazova nije relevantno razmatranje i dokaz postojanja prekršaja PNI-e dostatnog za dosuđivanje kaznenog udaraca. KNS HNS-a podsjeća VAR suce da u incidentima ovakve i slične prirode tijekom OFR pregleda snimke precizno slijede protokol te da su dužni ponuditi sucu utakmice cjelokupni izazov u realnoj brzini, a ne samo tzv. “frame” izolirane slike početka ili završetka incidenta.

65. minuta: Propust suca utakmice u interpretaciji Pravila XIV (kazneni udarac) razmatra se propuštenim incidentom sukladno VAR protokolu. Igrač Osijeka unutar vlastita kaznena prostora rukom je ostvario kontakt s loptom. Razmatrajući da se ruka braniča u trenutku kontakta s loptom nalazi iznad razine ramena, smjernicama PNI-e, ovaj incident jasno se smatra “prekršajem kažnjive igre rukom”. Ispravna VAR intervencija omogućava sucu donošenje ispravne presude, dosuđivanje kaznenog udarca'', stoji na službenoj stranici HNS-a.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider