Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što sa reprezentacijom?

Komentar urednice sporta Nove TV Ana-Marije Vuković na osnivanje Superlige

U Dnevniku Nove TV urednica sporta Ana-Marija Vuković se osvrnula na osnivanje Superlige.

Osnivanje Superlige, zatvorenog natjecanja bogatih i uglednih europskih nogometnih klubova, glavna je tema u sportskom svijetu.

Svoj komentar na nastanak Superlige i sve što ista sa sobom nosi u Dnevniku Nove TV dala je urednica sporta Ana-Marija Vuković.

"Ono što znamo je da bi u Superligi stalno sudjelovalo 15 klubova osnivača, a pet bi ih dolazilo iz kvalifikacija. Tko bi bili ti klubovi i iz kakvih bi kvalifikacija dolazili - to još ništa ne znamo.Što se tiče naših klubova, nama se ne mijenja ništa. Naši klubovi i dalje mogu ući u Ligu prvaka kroz kvalifikacije dok od iduće sezone tri naša kluba idu u kvalifikacije Konferencijske lige", istaknula je Vuković.

"Što se tiče ostalih klubova, ono što moramo znati je da ta ideja o osnivanju Superlige nije nova. Ona se kuha već dvije godine i nikada nije naišla na plodno tlo niti kod FIFA-e, UEFA-e niti kod igrača, zato što je u pozadini novac. Mi smo računali kako jedan klub, ako osvoji Ligu prvaka uz sve moguće pobjede, može zaraditi oko 80 milijuna eura i to s nekim bonusima može doći do 100-tinjak milijuna eura. U Superligi bi svaki klub u startu samo za sudjelovanje dobio između 300 i 400 milijuna eura. Pobjednik bi dobio još oko 400 milijuna eura, a tu uopće ne govorimo o drugom ogromnom kolaču od TV-prava jer klubovi zarađuju i od svojih nacionalnih liga i od liga koje su pod ingerencijom UEFA-e koja onda distribuira novac klubovima koji nikada nisu zadovoljni i nikada im nije dosta", dodala je.

"Luka Modrić bi morao birati između Reala i Hrvatske"

Veliki problem za hrvatsku reprezentaciju mogla bi predstavljati možebitna odluka UEFA-e o zabrani igranja za reprezentaciju onim igračima koji budu nastupali u Superligi.

"Čuli smo predsjednika UEFA-e Čeferina i njegovu najavu zabrane nastupanja igračima za reprezentaciju onih igrača koji zaigraju u Superligi. Nas to jako pogađa zato jer imamo šest igrača koji igraju u tim klubovima i svi oni bi, prema ovoj odluci, trebali birati hoće li igrati za klubove u Superligi ili za hrvatsku reprezentaciju na velikom natjecanju. To bi, primjerice, značilo da bi jedan Luka Modrić morao birati hoće li igrati i dalje za Real Madrid ili će igrati za hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Katru", zaključila je Ana-Marija Vuković.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider