Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
u dnevniku nove tv

Trener Hajduka dobio zanimljivo pitanje o Livaji: ''Mislim da još uvijek nije vrijeme za to''

Hajduk je pobjedom u derbiju 18. kola HT Prve lige preskočio Dinamo na trećem mjestu.

U najvećem derbiju Prve HNL nogometaši Hajduka pobijedili su Dinamo s 2:0 na Maksimiru. 

Posljednji put Hajduk je slavio na Maksimiru prije gotovo godinu i pol dana, to je u bilo u sedmom mjesecu prošle godine. Dakle, pretprošle sezone. Tada je splitsku momčad vodio Igor Tudor, slavili su sa 3:2, ali ta pobjeda nije bila ni približno važna kao večerašnja.

S ova tri boda Hajduk je preskočio Dinamo na ljestvici, sada su treći sa 33 boda, dok je Dinamo četvrti s dva boda manje. Hajduk je puno bolje otvorio susret na Maksimiru, imao je Dinamo jednu šansu preko Menala, ali Splićani su imali dvije odlične šanse u prvom poluvremenu.

Mogli su zabiti Marko Livaja, a koji trenutak kasnije i Stipe Biuk, ali prvi pogodak vidjeli smo tek u drugom poluvremenu. Točnije u 60. minuti kada je Elez sjajnom loptom pronašao Livaju, a ovaj majstorski primio i prebacio Livakovića.

Dinamo se otvorio, pokušao dostići rezultat, napravio je Kopić sve zamjene, ali nikako nije išlo. A onda je u 94. minuti susreta stigla kazna, još jedan pogodak Hajduka. Na Livajinu asistenciju zabio je Emir Sahiti.

Je li vas iznenadila pobjeda Hajduka na Maksimiru?

Ukupno glasova:

Otkako je sjeo na klupu Hajduka, ovo je bila peta pobjeda Valdasa Dambrauskasa u pet susreta, a ovo mu je sigurno najdraža i najvažnija pobjeda.

"Osjećam se odlično, radiš i živiš za ovake utakmice. Pogotovo kada pobijediš i možeš uživati s publikom koja ima toliku strast za ovaj klubu. To je sjajan osjećaj", rekao je Dambrauskas pa odgovorio na pitanje hoće li Marko Livaja dobiti spomenik u Splitu nakon povratka s derbija.

"Mislim da još uvijek nije vrijeme za to, pobjedili smo najvećeg rivala, ali moramo napraviti još nekoliko stvari. Moramo se popeti na ljestvici, moramo ići utakmicu po utakmicu, ali slažem se da je Livaja danas odigrao sjajnu utakmicu".

gol expired Hajduk niže pobjedu za pobjedom, Dambrauskas puca od zadovoljstva: Otkrio recept za pobjedu nad Dinamom divider

Atmosfera na tribinama bila je dostojna najvećeg hrvatskog derbija, došlo je nešto manje od deset tisuća gledatelja, a u 70. minuti susreta imali smo kratki prekid zbog bakljade s obje strane navijača, Torcide i BBB-a. 

Do kraja susreta nije bilo problema, sve je prošlo kako treba, a Dinamo sada čeka jedno teško gostovanje u Londonu kod West Hama u susretu Europske lige koji će dati odgovor na pitanje hoće li knock-out fazu igrati u Europskoj ili Konferencijskoj ligi.

gol expired Hajduk niže pobjedu za pobjedom, Dambrauskas puca od zadovoljstva: Otkrio recept za pobjedu nad Dinamom divider

S druge strane Hajduk sada može odmoriti do vikenda kada ga čeka još jedno gostovanje u Zagrebu, ovog puta protiv Lokomotive u prvenstvu. 

Pogodak Marka Livaje na Maksimiru

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider