Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nahvalio Marka Livaju

Hajduk niže pobjedu za pobjedom, Dambrauskas puca od zadovoljstva: Otkrio recept za pobjedu nad Dinamom

Hajduk je pobjedom protiv Dinama na Maksimiru skočio na treće mjesto HT Prve lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U najvećem hrvatskom derbiju nogometaši Hajduka pobijedili su Dinamo s 2:0 na Maksimiru i preskočili zagrebačku momčad na trećem mjestu HT Prve lige.

Splićani su slavili pogocima Marka Livaje i Emira Sahitija, a nakon utakmice trener Hajduka Valdas Dambrauskas nije skrivao zadovoljstvo.

"Jako sam zadovoljan s tri boda u najvećem derbiju hrvatskog nogometa. Ovake utakmice ne možete dobiti samo pomoću taktike, već vam za to treba agresivnost, disciplina, snaga i ostalo. Sve smo to imali, mogu jako biti ponosan na momčad. Ovo je veliki dan za nas", rekao je pa dodao.

"Želim čestitati navijačima na pobjedi, svima u klubu, od čistačice od predsjednika. Svi su nam oni pomogli da stignemo do pobjede".

"Mislim da uopće nismo bili oprezni na početku utakmice, bili smo hrabri od prve minute. Pokušali smo ih pritisnuti već kod njihovg šesnaesterca. Svaki smo napad gradili iz posljednje linije. Željeli smo igrati. Došli smo ovdje igrati, bez obzira na stadion i na protivnika", rekao je.

Otkako je stigao na klupu Hajduka Dambrauskas je upisao pet pobjeda u pet susreta, ali trener Hajduka pronašao je nekoliko zamjerki na igru svoje momčadi.

gol expired FOTO Najvjerniji navijači Dinama i Hajduka na kišnom derbiju, Torcida ipak popunila Jug divider

"Općenito govoreći, mislim da smo napravili dobar posao. Dinamo je imao nekoliko kornera koje je bilo teško braniti, kao i dvije brze kontre. Ubacio je Dinama dva igrača, Tolića i Andrića, u igru, a nakon toga smo morali prestati s presingom. Znali smo da će oni krenuti na sve, a mi smo to iskoristili iz kontre".

Je li vas iznenadila pobjeda Hajduka na Maksimiru?

Ukupno glasova:

Naravno, nahvalio je trener Hajduka Marka Livaju koji je večeras zabio pogodak i asistirao za drugi na Maksimiru.

"On je specijalan igrač, ali i osoba. Teško je riječima opisati koliko znači ovoj momčadi. Livaja je za mene jedan od najboljih igrača, ako ne i najbolji s kojim sam radio, ali da biste nešto osvojili za to vam treba momčad".

Pogodak Marka Livaje na Maksimiru

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider