Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nezaustavljiva sila

Najubojitiji napadač svijeta u posljednja dva mjeseca: Zabio 17 pogodaka iz 24 udarca!

Kolumbijski napadač Duvan Zapata posljednja je dva mjeseca najubojitiji napadač najboljih liga današnjice.

Duvan Zapata (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kolumbijac Duvan Zapata svojim je izvedbama na travnjaku obilježio prosinac 2018. i siječanj 2019. godine. Čudesni napadač Atalante igra svoj najbolji nogomet karijere, a apsolutni vrhunac toga je jučerašnja 3:0 pobjeda protiv Juventusa i njegovo izbacivanje iz Talijanskog kupa.

Zapata je u toj pobjedi postigao dva pogotka, baš kaš što je to napravio u prvenstvenoj utakmici na Štefanje, kada je susret završio rezultatom 2:2. Zapata je na sebe privukao dosta pažnje u završnici prijelaznog roka, no ostat će u Atalanti barem do ljeta 2020. godine.

Zabio 17 pogodaka iz 24 udarca prema golu

Ono što je ovaj Kolumbijac napravio od početka 12. mjeseca prošle godine pa sve do danas je uistinu čudesno. U 10 odigranih utakmica Zapata je postigao čak 17 pogodaka, a za to su mu trebala svega 24 udarca u okvir gola suparnika. Serija je krenula 3. prosinca kada je zabio pogodak Napoliju u porazu 2:1.

Nakon toga je postigao hat-trick u slavlju protiv Udinesea (3:1), da bi nakon toga po jedan gol postizao Laziju i Genoi. Uslijedila je spomenuta utakmica protiv Juventusa (2:2), a potom i dvije uvjerljive pobjede protiv Sassuola i Frosinonea. U prvoj utakmici i 6:2 pobjedi Zapata je zabio tek jedan pogodak, no zato je Frosinoneu utrpao četiri komada.

Prošlog vikenda Atalanta je gubila od Rome 0:3 pred svojim navijačima, a Zapata je ugradio jedan pogodak u čudesnom povratku i osvajanju boda. Momčad iz Bergama izborila je sinoć polufinale Kupa, nakon što je u dvije utakmice Zapata najprije postigao pogodak Cagliariju, a zatim i dva Juventusu.

Sampdoria napravila najveću grešku u klupskoj povijesti

Inače, Zapata je igram Sampdorije, koji igra na posudbi u Atalanti do kraja ove sezone. Na prvenstvenoj ljestvici Atalanta se nalazi na sedmom mjestu, odmah iza Sampdorije, koja ima bod više. Zapata je pak treći strijelac Serie A s 15 pogodaka, odmah iz Cristiana Ronalda koji ima isti broj pogodaka, te iza Fabija Quagliarelle, napadača Sampdorije koji je zabio 16 golova.

U prosincu i siječnju osjetno su manje pogodaka zabijali Mohamed Salah i Lionel Messi, dvojica ponajboljih napadača svijeta. Napadač Liverpoola zabio je 10 golova, a Messi 12.

Zapatina trenutna tržišna vrijednost iznosi preko 20 milijuna eura, s tim da Atalanta ima pravo prvokupa u lipnju 2020. godine, kada ističe ugovor posudbe.

Iako ima trenutno bolje strijelca u svojim redovima, koji doduše ima 36 godina, Sampdoria se sigurno drži za glavu i pita gdje joj je bila pamet kada je prošlog ljeta sklapala ugovor s Atalantom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider