Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
magija najstarijeg svjetskog natjecanja

Klub ostvario povijesni uspjeh, a domar se "plasirao" u finale: Herojski podvig, pa suze zbog lijepe geste

FA kup ove je sezone pokazao svu svoju magiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

FA kup najstarije je aktivno nogometno natjecanje koje se igra već 150 godina, a odigravanje su zaustavila samo dva svjetska rata. Ove sezone ovo kultno natjecanje isporučilo je veliku dozu kupovske magije.

Vidjeli smo utakmicu s najvećom razlikom na engleskoj nogometnoj piramidi u povijesti - osmoligaš Marine ugostio je Tottenham. Četvrtoligaš Crawle Town pregazio je prvoligaša Leeds s 3:0, dok je najveće iznenađenje postao Chorley FC.

Ovaj šestoligaš najniže je rangiran klub koji je ušao među 32 prostala kluba još od 2008., a do povijesnog rezultata došli su izbacivanjem drugoligaša Derby Countyja.

Igrači su nakon pobjede oduševili izvedom Adeleina hita "Someone like you". Izvedba je oduševila i samu Adele, pa im je u komentarima ostavila emoticon srca. Ipak, u najvećeg heroja prometnuo se njihov domar Ben Kay.

On je ostao spavati na terenu kako bi bio siguran da će travnjak biti spreman za veliku utakmicu. Temperature su bile niske, a mali klub nema luksuz grijanog travnjaka, pa Kay nije htio ništa prepustiti slučaju - umotao se u deke i ostao spavati na hladnom stadionu.

gol expired Filmska priča: Tenisačica rođena s po četiri prsta na rukama i nogama razbila bivšu Top 30 igračicu svijeta divider

Ubrzo je postao prava zvijezda u Engleskoj, a njegov potez mnoge je oduševio. Kay je naglasio da su s njim bili i volonteri. Spavali su naizmjence i provjeravali teren svakih sat vremena kako bi ga po potrebi mogli odlediti.

Da stvar bude gora, otkazao im je i generator, ali nadvladali su sve nevolje i pripremili teren za povijesnu utakmicu svog malog kluba.

Kao nagradu za svoj trud, Kay je dobio poziv da bude dio tima zaduženog za travnjak u velikom finalu na mitskom Wembleyju. Eto, kako god Chorley prošao u nastavku natjecanja, imat će predstavnika u velikom finalu. Apsolutno zasluženo...

"Bit ću iskren, pustio sam suzu radosnicu", napisao je Kay.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider