Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka

Klopp trlja ruke, Liverpool najveći dobitnik: Redsi u velikoj formi, a prati ih i Fortuna

Derbi četvrtfinala Lige prvaka bit će okršaj Chelseaja i Real Madrida, dok je Liverpool izvukao Benficu i najveći je favorit za prolaz u polufinale…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka prošao je prilično izbalansirano.

Tri najveća favorita prije ždrijeba – Manchester City, Liverpool i Bayern – izbjegli su međusobni okršaj, no sudarit će se četvrti i peti – Chelsea i Real Madrid.

Uoči ždrijeba Chelsea i Real podjednako su kotirali, na nekim kladionicama četvrti je favorit bio Chelsea, a na nekima Real. No koeficijent je bio tu negdje. Vidjet ćemo tko će biti favorit u međusobnom ogledu, u trenutku pisanju ovog teksta kladionice još nisu izbacile koeficijente.

Derbi četvrtfinala Chelsea - Real Madrid

Kako god okrenuli, taj par zvuči najjače, to je derbi četvrtfinala. Bit će to okršaj aktualnog prvaka i najtrofejnijeg kluba Lige prvaka. Real je protiv zvjezdanog PSG-a u osmini finala pokazao da je još uvijek sposoban za najveće dosege, a Chelsea je rutinski izbacio Lille.

Vidjet ćemo kako će na Chelsea utjecat upravljački problemi. Vlasnik kluba Roman Abramovič još nije našao kupca, ali možda to uspije do prve utakmice, koja je na rasporedu 5. ili 6. travnja.

gol expired Spektakularan ždrijeb Lige prvaka: Prvak Europe čeka Real Madrid, pogledajte put do finala divider

Pobjednika te utakmice u polufinalu ide na boljeg iz dvoboja Manchester Cityja i Atletico Madrida. Građani su veliki favoriti, dapače, uoči ždrijeba bili su glavni favoriti za osvajanje naslova prvaka.

Međutim, ratnici Diega Simeonea u posljednje vrijeme podigli su formu i igraju najbolji nogomet u sezoni, dok je dojam da je Guardiolina momčad malo popustila, barem tako sugeriraju posljednji rezultati u Premierligi.

Liverpool najveći dobitnik

U drugom dijelu ždrijeba Liverpool je veliki favorit protiv Benfice, a isto tako i Bayern protiv Villarreala. Benfica je u prošlom kolu izbacila favorizirani Ajax, a Villarreal Juventus, no doista bi bilo veliko iznenađenje da Liverpool i Bayern ne prođu dalje.

Kad se podvuče crta, Liverpool je najveći dobitnik ždrijeba i najveći favorit za prolazak u polufinale. To ističu gotovo svi engleski mediji. Benfica je prije izvlačenja bila najveći autsajder, imala je niži koeficijent od Villarreala za osvajanje naslova prvaka, dok je Liverpool kotirao kao drugi favorit odmah iza Cityja.

Redsima u posljednje vrijeme ide jako dobro. U posljednjih 15 utakmica u svim natjecanjima upisali su čak 14 pobjeda i samo jedan poraz, a i taj jedan nije bio koban jer su izgubili od Intera u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka, no ipak su prošli dalje.

Liga prvaka, četvrtfinale:

Chelsea - Real Madrid
Manchester City - Atletico Madrid
Villarreal - Bayern
Benfica - Liverpool

Polufinale:

Manchester City / Atletico Madrid - Chelsea / Real Madrid
Benfica / Liverpool - Villarreal / Bayern

Finale:

Benfica / Liverpool / Villarreal / Bayern - Manchester City / Atletico Madrid / Chelsea / Real Madrid

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider