Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bombastična priča

Klopp spreman preuzeti Real? Evo koga dovodi, tko je na listi za odstrel i što je s Modrićem

U Španjolskoj se pojavila priča kako je Jurgen Klopp na vezi s predsjednikom Real Madrida Florentinom Perezom…

Jurgen Klopp (Foto: Afp)

Kako Liverpool sve više posrće, tako se Jürgen Klopp sve više sudara s pitanjima o mogućem napuštanju Anfielda.

Ante Čačić Ante Čačić odgovorio na Mamićeve prozivke: "Hvala mu od srca. Po gradu hodam bez zaštitara" divider

Redsu su tek deveti u Premierligi i zaostaju velikih deset bodova za četvrtim Newcastleom, doduše s utakmicom manje, pa je lako moguće da tijekom prvenstva ne izbore nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Jasno je da bi to bio golemi udarac za Liverpool, a možda i čavao u lijes Kloppove ere na Anfieldu.

"Mora se promijeniti pozicija trenera ili neke druge stvari. Ja neću otići osim ako mi netko tako kaže. To znači da ćemo morati mijenjati neke druge stvari", izjavio je Klopp nakon poraza od Brightona u prošlom kolu engleskog prvenstva.

Klopp spreman preuzeti Real?

"Vidjet ćemo, pričamo o budućnosti, tamo naljeto, ne sada. Imam prostora i vremena razmisliti o tome. Međutim, odmah moramo igrati bolji nogomet", kazao je Klopp i dodatno potaknuo lavinu glasina koje su se već zakotrljale niz strmu padinu.

Španjolski Nacional istog je dana plasirao bombastičnu priču koja je na njemačkim društvenim mrežama imala veliku prođu.

Hrvatska rukometna reprezentacija Danski navijači izviždali Kauboje: "Hrvatski ratnici imali su vatru u očima. Bilo je ovo grubo buđenje" divider

Prema Nacionalu, Klopp je u kontaktima s predsjednikom Real Madrida Florentinom Perezom. Real je dan poslije Liverpoolova poraza od Brightona teško potučen u rijadskom derbiju s Barcelonom.

Kako to obično biva u medijskom eteru oko Kraljevskoga kluba, taj su visoki poraz i još više loša igra protiv najvećeg rivala potakli u Madridu spekulacije oko promjene trenera Carla Ancelottija.

Osmorica na listi za odstrel

Budući da je Real dosta neuvjerljivo krenuo u sezonu, a pogotovo nakon katastrofe u Rijadu, navijači nisu presretni, a posljedično ni šefovi na Santiago Bernabeuu.

Nacional se raspisao kako je Perez došao do zaključka da je jedan ciklus završio i da je potrebno sve pripremiti za početak drugog. U Realu uvijek razmišljaju dva koraka unaprijed, tako da to i nije ništa neobično.

Međutim, Nacionalove informacije govore da je Perez već osobno porazgovarao s Klopppom. Tvrde da je njemački stručnjak priopćio Perezu da će morati ispuniti neke uvjete ako prihvati ponudu. Među njima je skidanje s platne liste Reala osmorice igrača i dovođenje najmanje pet pojačanja.

Kloppovu navodnu listu za odstrel sačinjavaju: Dani Carvajal, Lucas Vazquez, Jesus Vallejo, Alvaro Odriozola, Dani Ceballos, Eden Hazard i Mariano Diaz.

Modrić nije uvjet

Prema toj priči, Klopp također ne bi inzistirao na produljenju ugovora Luke Modrića, dok ne bi imao ništa protiv ostanka Tonija Kroosa. Poznato je da Nijemac inzistira na tome da njegovu momčad sačinjavaju fizički moćni igrači koji mogu pratiti njegove taktičke zamisli.

Za visoki presing potrebno je puno trke i snage, a to mogu samo genetski predispozicionirani i maksimalno spremni igrači. Modrić je u godinama, biološki sat mu otkucava i pitanje je koliko je ostalo još sape za stil nogometa koji forsira njemački stručnjak.

Što se tiče pojačanja, Klopp navodno najviše inzistira na Judeu Bellinghamu, mladom veznjaku Borussia Dortmunda i engleskom reprezentativcu kojeg je pokušavao i možda još pokušava dovesti u Liverpool.

Nijemac ne bi imao ništa protiv toga da mu Perez dovede Kyliana Mbappea, ali svjestan je da to nije baš laka zadaća, pa bi se zadovoljio i s Dušanom Vlahovićem, napadačem Juventusa i srpske reprezentacije. Također bi inzistirao na produljenju ugovora s Marcom Asensijom, za kojeg navodno smatra da nije dovoljno iskorišten u Realu, te novim desnim bekom i još jednim stoperom.

Mbappe ili Vlahović u napadu

Možda je iznenađenje što Klopp navodno smatra kako Karim Benzema nije neophodan u njegovoj viziji buduće Realove momčadi jer je i on već u godinama, a i sve je češće podložan ozljedama.

Kloppove tri glavne zvijezde na koje bi se najviše oslanjao bile bi Vinicius, kojeg jako cijeni i smatra da bi se idealno uklopio u njegovu viziju igre, te Bellginham i novi centarfor, dakle Mbappe ili Vlahović.

E, sad, teško je reći koliko ima istine u cijeloj ovoj priči, ali činjenica je da postoji plodno tlo za svakojake spekulacije. Liverpool ne stoji dobro, u silaznoj je putanji već duže vrijeme i ne bi bilo čudo da Klopp napusti Anfield.

S druge strane, Ancelottijev Real također ne izgleda bajno, a u Madridu oduvijek krajnji rezultat determinira sve. Treba pričekati kraj sezone, pa ćemo mnoge stvari biti jasnije. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider