Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''Bilo je nekoliko situacija''

Klopp priznao da je imao sreće i upozorio Real, predsjednik Rome riga vatru: ''Ovo je lakrdija''

Liverpool i Real Madrid igrat će ovogodišnje finale Lige prvaka, a Jürgen Klopp smatra da njegova momčad mora otići do kraja u Kijevu.

Galerija Jürgen Klopp (Foto: AFP) James Pallotta (Foto: AFP) Slavlje Liverpoola (Foto: AFP) Damir Skomina (Foto: AFP)

Liverpool je doživio svoj prvi poraz u Rimu, ali je s ukupnih 7:6 uspio proći u finale Lige prvaka gdje će se suočiti s Realom.

Klopp, koji je ponovno izašao iz tunela kako bi proslavio s 5000 Liverpoolovih navijača u deliriju, priznao je kako je njegova momčad bila podređena u glavnom talijanskom gradu, ali je upozorio svojeg idućeg protivnika kako će njegovi igrači biti ''nabrijani'' u Ukrajini.

''Bili smo u finalu Liga kupa i nismo ga osvojili. Ljudi mi od tada ne govore na ulici: 'Hvala što ste nas doveli do finala.' Bili smo i u završnici Europske lige i nitko mi ne zahvaljuje na tome. Ne vidim trofeje nakon tih utakmica. U Melwoodu ne vješaju srebrne medalje. Šteta, ali to je igra'', rekao je Klopp.

''Plasirati se u finale jako je lijepo, ali pobjeda je još ljepša. Bit ćemo spremni, ali to je Real Madrid. Ne možete biti iskusniji u ovom natjecanju od Reala. Mislim da je 80 posto njihove momčadi igralo sva ova finala. Oni su iskusni, mi nismo, ali bit ćemo nabrijani'', izjavio je trener Redsa.
Bilo je i nekoliko spornih situacija na štetu Rome.

''Bilo je nekoliko situacija za jedanaesterac, ali nisam ih vidio do sada. Prvi put da nismo bili dobri kao što možemo biti. Treba nam i sreća, to je ono što smo imali. Gledajući cijelu sezonu, zasluženo smo u finalu. Bilo bi zasluženo i za Romu. Za obje momčadi bilo bi ludo da se išlo u produžetak'', objasnio je Klopp.

Predsjednik Rome James Pallotta nije krio razočaranje slovenskim sucem Damirom Skominom, inzistirajući na nedosuđenom jedanaestercu prilikom igranja rukom Alexandera-Arnolda ili prekršaju Kariusa na Edinu Džeki.

''Vrlo je jasno da je VAR potreban u Ligi prvaka jer ne možete dopustiti da se dogode ovakve stvari. El Shaarawy u 49. minuti nije bio u zaleđu, Džeku je srušio njihov vratar, u 63. minuti igrano je rukom u 16-ercu, što je bilo očigledno vjerojatno cijelom svijetu osim ljudima u crnom. U 67. minuti i Schick je srušen u kaznenom prostoru'', ljutito je komentirao Pallotta.

''Znam da je teško suditi ovakve utakmice, ali stvarno je sramotno da izgubimo na takav način. Također, u 63. minuti trebao je biti dosuđen crveni karton i Liverpool bi igrao s desetoricom do kraja utakmice. Liverpool je izvrsna momčad i čestitamo im na prolazu, ali ako ne uvedu VAR u Ligi prvaka, imat ćemo lakrdiju'', zaključio je predsjednik Rome.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider