Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izgubio živce

Kloppu prijeti ozbiljna kazna: “Boljet će me nekoliko dana, suca ne“

Jurgenu Kloppu prijeti zabrana vođenja momčadi na sljedećoj utakmici zbog komentara na račun suđenja u utakmici Liverpoola i Tottenhama.

Jurgen Klopp (Foto: Afp)

Ponašanje Jurgena Kloppa, bilo je u svjetlu pozornosti tijekom prošlotjedne utakmice Liverpoola. Utakmica za njegovu momčad nije mogla početi bolje jer su već nakon 15 minuta imali vodstvo od 3:0.

Sve je slutilo na ponovljenu katastrofu koju je Tottenham doživio protiv Newcastlea, a gledatelji koji su se pomirili sa još jednim ovosezonskim porazom počeli su napuštati stadion. No, nešto prije kraja poluvremena Perišić je pobjegao Alexander-Arnoldu, a potom je briljantnim driblingom slomio Van Dijka i asistirao Kaneu za smanjenje Liverpoolovog vodstva.

U drugom poluvremenu Tottenham je izgledao kao bolja momčad željna poravnati rezultat. To se i dogodilo pogodcima Sona u 77. minuti i prvog ovosezonskog gola Richarlisona u sudčevoj nadoknadi.

Kloppa je posebno naljutio posljednji gol jer je njemu prethodio faul za koji Nijemac nije smatrao da je trebao biti dodijeljen.

Ozljeda trenera

Naposlijetku za pobjedu Liverpoola zabio je Jota u posljednjem napadu na utakmici. Klopp je toliko intenzivno proslavio taj gol da je prilikom trčanja prema četvrtom sucu istegao zadnju ložu.

Nakon utakmice na izjavama Klopp nije štedio suce, a pogotovo glavnog arbitra Paula Tierneya. Na pitanje novinara kako je njegova loža, Klopp je odgovorio “Dosta loše. To je poštena kazna za moje ponašanje. Boljet će me nekoliko dana, suca ne“.

Postoji i audio snimka

Oko sukoba Tieneya i Klopp digla se poprilična buka pa je i FA, krovna organizacija engleskog nogometa, morala reagirati. Kako je Klopp iznio optužbe da ga je glavni sudac uvrijedio tijekom utakmice, FA je reagirala izjavom da je spremna pustiti snimku u kojoj se vidi kako je Tierney svoj posao izvršavao maksimalno profesionalno.

Ukoliko Klopp dobije kaznu zbog izjava na račun suđenja, biti će mu to druga disciplinska mjera izrečena ove sezone. Prvu je zaradio u pobjedi svoje momčade protiv Manchester Citya, a kazna je iznosila 30 tisuća funti.

Prošli mjesec Tierney je također bio u središtu zbivanja kada se internetom proširila snimka kako njegov pomoćnik laktom udara Robertsona na poluvremenu utakmice protiv Arsenala. U konačnici se ispostavilo kako pomoćnik nije udario škotskog beka, ali je ipak odstranjen iz sudačke postave na nekoliko kola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider