Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KOLUMBIJAC JE ČOVJEK RAZLIKE

Klopp je još jednom pogodio, kako mu to i dalje uspijeva?

Liverpool ne kupuje puno, ali akvizicije Jürgena Kloppa većinom se potvrde kao pun pogodak.

Luis Diaz (Foto: Afp)

Nakon 90 minuta odigranih na Estádio da Luz stadionu, Liverpool već može krenuti razmišljati o onome što ih čeka u polufinale UEFA Lige prvaka. Pobjeda rezultatom 1:3 nešto je što će Benfica na Anfieldu teško doći u priliku okrenuti. Jednostavno, morali su više toga napraviti na svom stadionu.

Ipak, još su jedni od onih koji su upali u poznatu Liverpoolovu zamku, onu gdje igru primire, a onda samo kratko eksplodiraju. Nakon pogotka Ibrahime Konatéa, koji je došao nakon prekida, druga dva pogotka u mreži Vlachodimosa došla su nakon klasične Liverpoolove akcije. U oba slučaja ključan igrač bio je Luis Diaz.

Diaz je igrač stvoren za Kloppovu taktiku

Kolumbijac koji je u Redse pristigao prije dva i pol mjeseca zapravo se savršeno uklopio u igru. Možemo zapravo reći kako je Jürgen Klopp savršeno pročitao njegove kvalitete i vidio igrača koji će na najbolji način raditi ono na čemu se njegova igra zasniva.

Već u prvenstvu pokazao je Diaz kvalitetu pravovremenog ulaska na dugu loptu. To se najbolje vidjelo u susretu protiv Brightona, gdje je savršeno prepoznao Matipovu dugu loptu te glavom savladao istrčalog vratara. Slično kretanje prezentirao je u dva pogotka koji su šanse portugalske momčadi svele na teoriju.

Andrew Robertson VIDEO Navijači Benfice gađali Robertsona upaljačima, sve je nasmijao odgovorom divider

Kod pogotka za 0:2 sjajno je prepoznao, a onda i popratio dugu loptu čovjeka koji to radi najbolje na svijetu, Trenta Alexandera Arnolda te je glavom proslijedio strijelcu Maneu, čovjeku koji je zbog njegovog mjesta u sastavu preseljen u sredinu napada. Kod pogotka za 1:3 pratio je liniju zaleđa, a onda u pravom trenutku utrčao i pokupio loptu Keite, nakon čega je pretrčao vratara i pogodio.

Njegovim dolaskom pojavile su se dodatne opcije

Desetak do sada odigranih susreta bili su dovoljni da se zaključi kako je Klopp dobio igrača kakav mu je trebao. Igrača uz kojeg dobiva više opcija u napadu te isto tako igrača koji će pospremiti ono što Sadio Mane u posljednje vrijeme sve češće ne uspijeva.

Posebno se to odnosi na spomenuta utrčavanja u prostor, na pravovremene lopte, ono gdje je Liverpool najopasniji, posebno u trenucima kad postignu efekt opuštanja i lažne sigurnosti njihovih protivnika.

 

Uistinu je sjajno vidjeti taj način Kloppovog akviziranja igrača posljednjih sezona. Od Dioga Jote dobio je ono što je nedostajalo, čovjeka koji će spremiti prilike u 16 metara, ono što od Roberta Firmina nije mogao očekivati i čovjeka koji posebno dobro igra glavom. Od Thiaga Alcantare dobio je mirnoću u veznom redu te čuvanje posjeda u susretima gdje je to važnije nego inače.

I Ibrahima Konate je pokazao puno kvaliteta, uostalom Benficu je upravo njegov pogodak otvorio. S druge strane, na trenutke se čini trom, sklon kiksevima i nedovoljno dobrog čitanje igre, no moguće je da je Klopp tu akviziciju odradio svjestan da to može popraviti. Konstantinos Tsimikas također je dobar posao, sve utakmice u kojima nije bilo Andrewa Robertsona odradio je više nego korektno.

Liverpool u posljednje vrijeme igra tako da mnogi vjeruju da će uspjeti preskočiti Manchester City i ponovno doći do titule prvaka, za koju bi se vjerojatno i prošle sezone otvorenije borili, samo da nije bilo onih nesretnih ozljeda u obrambenom redu.

Jedan od glavnih faktora toga upravo je dodatna širina rostera, ali i taktičkih opcija koje su se dobile dolaskom Kolumbijca Diaza. Prvi plodovi toga su već ubrani.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider