Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nezapamćena cifra

Nova nemoralna ponuda za Ronalda smrznula Madrid: "Ništa nije nemoguće"

Kinezi ne odustaju od nemoralnih ponuda za najveće zvijezde, a ovoga puta na njihovoj meti je Cristiano Ronaldo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kinezi će i ovoga ljeta napasti Europu nemoralnim ponudama unatoč nametima kojima se tamošnje klubove pokušava ograničiti u ludom trošenju. Kineski nogometni savez u svibnju je uveo porez na transfere stranih igrača po kojem klub iznos jednak transferu mora uplatiti u fond za razvoj kineskog nogometa, ali to nije spriječilo neimenovani kineski klub da krene u lov na najveću ribu – Cristiana Ronalda.

Španjolski AS javlja kako Kinezi dolaze u Madrid s nemoralnom ponudom: 200 milijuna eura odštete i čak 120 milijuna eura po sezoni! Ako se uračuna spomenuti porez, kineski klub ukupno bi potrošio 400 milijuna eura na odštetu, a s plaćom ukupna vrijednost posla prešla bi pola milijarde eura.

U zimskom prijelaznom roku Ronaldov agent Jorge Mendes otkrio je kako je na njegovu adresu stigla ponuda od čak 300 milijuna eura, koju je Ronaldo odbio jer nije htio ići iz Reala. Međutim, njegova misteriozna izjava u srijedu na okupljanju reprezentacije posijala je sjeme sumnje u Madridu.

''Ništa nije nemoguće'', rekao je Ronaldo novinarima portugalske A Bole na pitanje o mogućem odlasku u Kinu. Taj portugalski list prvi je donio priču o nemoralnoj ponudi iz Kine, koja je po njihovom pisanju iznosila 180 milijuna eura. Međutim, Ronaldo ima ugovor do 2021., a još uvijek djeluje dovoljno motivirano za igranje na najvišoj razini.

Ronaldo je još gladan trofeja i rekorda

Ronaldo želi osvojiti petu Zlatnu loptu kojom bi se izjednačio s trenutnim rekorderom Messijem, a možda i šestu kojom bi se odvojio na vrhu. Osim toga, Ronaldov cilj je osvojiti još europskih naslova – trenutno ih ima četiri, a volio bi dostići legendu Reala i počasnog predsjednika Francisca Genta koji ih je skupio čak šest.

Za ostvarivanje ovih ciljeva Ronaldu su potrebne još minimalno dvije sezone u Realu. Kad mu istekne ugovor imat će 36 godina, a budući da je najavio da će igrati do 41., Kinezi se imaju pravo nadati da će ipak privući Ronalda u svoju ligu koju nastoje pozicionirati na svjetskoj nogometnoj karti.

Trenutno najskuplja zvijezda kineske lige je Carlos Tevez koji otvoreno priznaje da je došao sam po novac, a nedavno je uhvaćen u sramotnom šetanju po terenu. Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi Ronaldo reagirao u kvalitetom nedoraslom natjecanju - bi li zadržao svoju neviđenu kompetitivnost ili bi se vodio onom ''uzmi novce i bježi.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider