Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pet koraka u pola minute

Najskuplji igrač svijeta je sramota za nogomet: Kinezima se svi smiju

Novi ispad Carlosa Teveza viđen je prošlog vikenda u kineskoj ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije malo više od šest mjeseci nogometni veteran Carlos Tevez postao je najplaćeniji igrač svijeta nakon što je potpisao ugovor s kineskim klubom Shanghai Shenhuom. Kinezi Argentincu daju 38 milijuna eura po sezoni, malo više od tri mjesečno ili 75 eura po minuti!

Da se ne razumiju u nogomet i sveukupnu kvalitetu igrača vidjelo se u proteklih nekoliko mjeseci, kada je Tevez svojim ponašanjem doslovno ponizio klub iz Šangaja.

Prije manje od dva mjeseca navodno je bio ozlijeđen, no umjesto da se doma odmara od ozljede, on se zabavljao u Disneylandu što je razbjesnilo navijače Shenhue. Njegov prošlotjedni potez izazvao je još veći bijes.

U jednom trenutku utakmice Tevez je stajao nepomično na travnjaku, odnosno u 30-ak sekundi se pomaknuo doslovno pet metara. U tih 30 sekundi dok stoji na travnjaku Argentinac je zaradio 37.5 eura! Zanimljivo, njegov je klub izgubio tu utakmicu s 2:1.

Tevez je sam priznao da je u Kinu otišao samo i isključivo zbog novaca, jer "38 milijuna eura se ne odbija". Svaki njegov potez i utakmica otkrivaju koliko je nezadovoljan u Kini, ali će pretrpiti sve samo da se domogne dogovorenog novca.

Spomenimo da je Argentinac, koji je doveden da trpa i trpa golove, u šest utakmica ove sezone postigao jedan pogodak. Shenhua se nalazi na 12. mjestu prvenstvene ljestvice s čak 19 bodova manje od vodećeg Evergrandea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider