Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ne pitaju za cijenu

Kinezi stvaraju novi Milan: Stižu Realove zvijezde

Iako se kraj sezone čini još daleko, kombinacije za prijelazni rok u Milanu već su započele

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Moćna kineska kompanija Sino-Europe Changxing Sports Investment, koja je prošle godine kupila talijanskog giganta Milan, započela je s rekonstrukcijom posrnulog talijanskog diva. Čak 350 milijuna eura spremno je za dovođenje pojačanja, a prva dvojica na meti su Realove zvijezde: Isco i Alvaro Morata.

Realovi nezadovoljnici prva meta

Riječ je o dvojici igrača koji su vrlo nezadovoljni u Real Madridu zbog svog rezervnog statusa. Kada su svi igrači zdravi u Kraljevskom klubu, Isco i Morata čekaju svoju priliku s klupe. Unatoč manjoj minutaži često su efikasni, no to svejedno nije dovoljno dobro za trenera Zinedinea Zidanea.

Već se dulje vrijeme spominje odlazak nezadovoljnih Realovih zvijezda, a nadolazeći prijelazni rok idealna je prilika da se to i dogodi. Osim što se želi riješiti nezadovoljnika, Real želi i kupovati. Podsjetimo, FIFA-ina suspenzija o nedovođenju igrača skida se ovoga ljeta i Real slobodno smije dovoditi igrače. Spominju se mnoga velika imena, između ostalih Eden Hazard, Leonardo Bonucci, Thiago Alcantara... Za bilo kojeg od njih treba dosta novaca, pa će Real jednostavno morati prodavati da bi imao za pokrivanje troškova.

No vratimo se na Milan. Kroz talijanske pa čak i engleske medije provlači se priča da Kinezi njuškaju i po engleskoj Premierligi gdje su čak dvije superzvijezde nezadovoljne. Riječ je o Sergiju Agueru i Alexisu Sanchezu.

Sanchez i Aguero velike želje, ali...

Aguero je, čini se, izgubio svoj status nedodirljivog kod Pepa Guardiole, ali ga je privremeno i vratio zahvaljujući teškoj ozljedi Gabriela Jesusa. Manchester City nadolazećeg će ljeta također u šoping, a vjeruje se da bi jedna od pozicija, koju bi Guardiola želio popuniti, mogla biti upravo pozicija centarfora. Mnogi smatraju da su Aguerovi dani u Cityju, nakon ove sezone, odbrojani.

Druga superzvijezda koja gotovo sigurno napušta svoj klub je Alexis Sanchez. Otkako je 2014. godine stigao u London, Sanchez se morao zadovoljiti s tek jednim FA Cupom i dva Community Shielda (engleski superkup). To je premalo za takvog vrhunskog igrača o kojem praktički ovisi izvedba Arsenala. Priča se da mu je dosta toga da nema adekvatnu pomoć suigrača i da je ovo ljeto vrijeme za odlazak. Milan nije jedini kandidat za dovođenje Alexisa, no svakako je jedan od glavnih.

Milan je u 21. stoljeću osvojio samo dva Scudetta i, unatoč dvije osvojene Lige prvaka, zadnjih 15-20 godina živi u sjeni Juventusa i gradskog rivala Intera. S ovakvim ulaganjem to bi se napokon moglo promijeniti, iako je i gradski rival Inter dobio sličnog vlasnika. Kinezi ulažu ogromne svote novca u nogomet i dio je to njihove strategije vlastitog utjecaja u svijetu.

Milan u 30-godišnjoj eri Berlusconija 1986 - 2016:

Prvak Serie A (8): 1987–88, 1991–92, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1998–99, 2003–04, 2010–11

Copa Italia (1): 2002–03

Kup prvaka/Liga prvaka (5): 1988–89, 1989–90, 1993–94, 2002–03, 2006–07

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider