Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zatrest će Španjolsku

Real brutalno udara Barcu: Ljutiti Perez sprema veliku senzaciju

Real Madrid punom parom radi na pojačanjima za novu sezonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Florentino Perez priprema Barceloni kontraudar, piše španjolski Don Balon. Nakon što su se proširile spekulacije kako Barcelona plete mrežu oko Isca, koji je već duže vrijeme nezadovoljan i razmišlja o odlasku iz Reala, Perez je pokrenuo pregovore sa zvijezdom Bayerna i izdankom Barcelonine škole nogometa Thiagom Alcantarom.

Glasina koja bi mogla dotući Barcu: Je li moguće da su mu i ovo dali?

Kada je Pep Guardiola došao na mjesto trenera Bayerna, navodno je rekao čelnicima njemačkog velikana da mu moraju dovesti samo jednog igrača, a to je Thiago.

Real želi Thiaga Alcantaru

Želja mu je ispunjena, Bayern je doveo Thiaga, a vrijeme je pokazalo da je Barca napravila veliku pogrešku, jer trenutačno joj nasušno nedostaje veznjak njegova tipa i sada bi ga rado vratila, ali pitanje je želi li se on uopće vratiti u Barcelonu, jer od nje se rastao s prilično gorkim okusom u ustima. Da je Barca vjerovala u njega, ne bi ga ni prodavala, zar ne?

Real i Barca nisu jedini koji žele Thiaga, iznimno zainteresirani su i gotovo svi veći engleski klubovi. Međutim, oteti Thiaga Bavarcima prilično je teško izvodiva operacija. On ima odličan status u Bayernu kod Carla Ancelottija, Talijan mu vjeruje i namijenio mu je ulogu glavnog razigravača momčadi.

U Realu se nadaju da ipak imaju šansu. Jedan detalj daje im za pravo da se nadaju. Naime, Thiago je nedavno raskinuo menadžerski ugovor s Guardiolinim bratom Pereom pa u Madridu misle da će im sada biti puno dostupniji.

Podrazumijeva se da Real ne misli škrtariti i da će ponuditi Bayernu cifru koja se teško odbija. Thiago je Perezov as u rukavu za obračun s Barcelonom. Ako Barca nastavi kopati oko Isca, Perez bi svim snagama mogao krenuti po Thiaga.

Perez ljutit kao ris nakon poraza Reala u Valenciji

Neki španjolski analitičari spekuliraju kako u Realu zapravo ne bi imali ništa protiv takvog scenarija. Navodno je i Zinedine Zidane mišljenja da bi im Thiago više odgovarao od Isca. Real bi tako jednim udarcem ubio dvije muhe: doveo bi pojačanje i napakostio bi Barceloni.

Don Balon taj potencijalni transfer uspoređuje s Perezovim preotimanjem Barceloni Luisa Figa. Thiago ne bi izravno došao u Real iz Barcelone kao svojedobno Figo, ali budući da je njezino dijete situacije nije ni bitno drugačija.


U Španjolskoj se zakotrljala još jedna zanimljiva transfer priča. Nakon poraza i loše igre Reala u Valenciji, Perez je reagirao kao ofuren. Nimalo mu se nije svidjela igra i ponašanje Realovih igrača, posebice onih iz uže obrane.

Navas i Varane na udaru

Najviše su ga razbjesnjeli vratar Keylor Navas, kojeg već duže vrijeme ima na piku i traži mu zamjenu, te francuski branič Raphael Varane. Perez je navodno zaključio da mora pojačati konkurenciju na stoperskim mjestima. Sergio Ramos i Raphael Varane nisu mu ulijevali sigurnost, posebice se to odnosi na Varanea.

Francuz naoko ima sve potrebno da bude vrhunski stoper: fizički je jak, visok, a motoričan, iznimno hitar i tehnički vrlo dobar. Reklo bi se stoper kakav se može samo poželjeti. Međutim, nešto mu ipak nedostaje, a to nešto je sigurnost. Dosta često zna „kiksati“ i nakon njegovih pogrešaka Real dobiva golove.

Perez je došao do zaključka kako još uvijek nije sazrio da bude standardni član udarne postave. Kako ni Ramosu nisu strane pogreške s katastrofalnim posljedicama, Perez je navodno procijenio da mora dovesti igrača koji je ne mora biti toliko atletičan i tehnički dotjeran, ali mora biti iskusan, maksimalno siguran i pouzdan u teškim trenucima. Na taj način bi osigurao ravnotežu u obrani.

Bonucci donosi iskustvo i mir

Izbor je pao na Leonarda Bonuccija, stopera Juventusa i talijanske reprezentacije. Bonucci je nedavno produžio ugovor s Juveom, ali to nije razlog koji se ne može prebroditi. U Realu su vidjeli veliku šansu nakon verbalnog okršaja Bonuccija i trenera Massimilliana Allegrija.

Čini se da je u međuvremenu taj nesporazum izglađen, no to ne znači da će Real odustati. Madriđani se nadaju da bi Juve mogao pustiti Bonuccija uz odštetu od 40 milijuna eura. Bonucci će u svibnju napuniti 30 godina i možda je ovo ljeto posljednja prilika za Juve da za njega uzme ozbiljan novac.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider