Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
s parka prinčeva na drosinu

Glamur Pariza zamijenio Pulom i nije požalio: Upoznajte novu zvijezdu HNL-a

Minute na Parku Prinčeva Kevin Rimane je zamijenio je onima na Aldo Drosini.

Kevin Rimane (desno) u dresu PSG-a (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Prijelazni rok u HNL-u nedavno je završio, klubovi su prodavali i kupovali, a onda se svojim pojačanjima i pohvalili. No, sve ih je zasjenio transfer pretposljednjeg kluba s ljestvice. Istra je naime u svoje redove dovela stopera PSG-a.

Minute na Parku Prinčeva, Kevin Rimane, 27-godišnji stoper zamijenio je onima na Aldo Drosini.

''Bila je to dobra odluka. Za mene je to prvo takvo iskustvo i tu sam kako bih učio. Dobro je. Razgovaram sa suigračima. Dobar je klub, dobar je trener. Uklopio sam se i drago mi je što sam ovdje'', kaže za Dnevnik Nove TV.

Novi igrač Istre iskusni je stoper, igrao je drugu i treću francusku ligu, a nekoliko puta nosio je i dres prve momčadi Parižana. S PSG-om je osvojio dva naslova prvaka Francuske i jedan Superkup protiv Monaca u kojem je i sam nastupio od prve minute. PSG je tada slavio 4:0.

Osim toga, za prvi sastav pariške momčadi odigrao je i susret 6. siječnja u francuskom Kupu, a svlačionicu je dijelio s nogometnim zvijezdama Neymarom, Cavanijem i Mbappeom.

''Za mene je to bilo prekrasno iskustvo. Bilo je to ostvarenje sna. Igrati s takvim igračima kao što su Neymar, Cavani, Mbappe. Prekrasno je iskustvo. Kad sam bio dijete, sanjao sam da ću igrati s velikim igračima i evo ostvario mi se san.''

Motiva u Istri neće mu nedostajati, jer u pitanju je spašavanje prvoligaškog statusa. Puljani su trenutačno deveta momčad na tablici HNL-a i imaju dva boda manje od osmoplasiranog Intera iz Zaprešića.

Nakon četiri i pol godine u Parizu, stigao je u Pulu i možda je nestalo francuskog glamura, no ono što ga je dočekalo u Puli, nije ga nimalo razočaralo.

''Ovdje sam kako bih pomogao klubu da postigne što bolji rezultat. Ovdje sam da treniram, treniram i treniram. Ovdje sam zbog što boljih rezultata i svojih i klupskih. Nadam se da ću ovdje pobijediti u puno utakmica.''

A pobjedama se nadaju i vlasnici Istre, španjolska grupacija Baskonia - Alavés, koji su osim Rimanea u Istru u ovom prijelaznom roku doveli i Jordana Nkololoa, Maicona Da Silvu i Bruna Savia, koji bi im trebali pomoći da Pula i dalje ima nogometnog prvoligaša.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider