Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakva reakcija

Najskuplji vratar ispričao se za neslavni incident: Neviđenom obranom penala postao heroj

Kepa se prometnuo u heroja Chelseaja obranama u raspucavanju penala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Ispričavam se svima, naučio sam lekcije s Wembleyja'', rekao je Kepa Arrizabalaga nakon što je obranio dva penala igračima Eintrachta i uveo Chelsea u finale Europske lige.

Najskuplji vratar u povijesti isprike je uputio zbog rijetko viđenog incidenta iz finala Liga kupa protiv Manchester Cityja. Mladi vratar tada je odbio izmjenu uoči raspucavanja penala, a Maurizio Sarri potpuno je ''poludio'', ni šteka cigareta vjerojatno ne bi bila dovoljna Chelseajevu treneru u tim trenucima.

Kepa se nije proslavio u izvođenju penala protiv Građana koji su osvojili trofej, ali zato se iskupio u četvrtak protiv Orlova. Eintracht je imao prednost jer je Kevin Trapp prvi obranio jedanaesterac, ali ukazao se Kepa i skinuo dva penala, a posebno upečatljiva bila je obrana udarca Martina Hintereggera.

Istina, austrijski stoper pucao je baš ''stoperski'', jako po sredini bez posebnog ciljanja, ali Kepa je svejedno vrlo efektno ukrotio loptu. Činilo se na trenutak da će mu proći kroz noge, ali Kepa je odlično reagirao i koljenom ''zaštopao'' snažan udarac.

Udarac možda nije bio baš nešto, ali ovakva obrana doista se rijetko viđa. Do kraja je još na ''normalan'' način obrani Goncalu Pacienciji i trasirao svojoj momčadi put prema Bakuu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider