Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Često se spominjao

Kek otkrio koliko je bio blizu povratka u HNL: "Nisam uvijek bio fer prema igračima"

Slovenski stručnjak često se našao na radaru ponajboljih hrvatskih klubova.

Matjaž Kek (Foto: Afp)

Još samo dva kola dijele Sloveniju i Matjaža Keka do kraja kvalifikacija za Euro 2024., trenutno su vodeća momčad skupine i teoretski im je dovoljan samo bod protiv Kazahstana za plasman na turnir koji se idućeg ljeta igra u Njemačkoj.

Iskusni trener u potpunosti je posvećen reprezentativnim obavezama, ali u velikom razgovoru za tamošnju Nogomaniu nezaobilazna tema bio je HNL.

U prošlosti je nekoliko puta bio među kandidatima za klupu Dinama, Hajduka i Rijeke, no svaki put se nešto izjalovilo. Pitali su ga slovenski novinari je li njegov povratak u hrvatski nogomet uopće bio realan:

Zlatko Dalić Šok za Zlatka Dalića! Gdje je kraj ozljedama? Dvojica otpala za ključne utakmice divider

"Ne mogu reći da mi se ne sviđa njihov interes, ali kad se pojavljujete u medijima jako je važno kakvu komunikaciju imate sa Savezom. Moja riječ svakako vrijedi više od papira. Dao sam riječ i ni u jednom trenutku nisam razmišljao o odlasku zbog druge ponude. Trenutačno nisam u fokusu klubova, možda sam blizu odlasku u mirovinu", otkrio je Kek.

Komentirao je riječi nekolicine igrača koji su radili s Kekom u Rijeci da je "težak čovjek, ali u isto vrijeme i "najboljim trenerom" s kojim su radili:

Luka Modrić i David Alaba Modrić šokiran onime što mu je suigrač obukao: “Brate, zašto to nosiš“ divider

"Svaka generacija igrača je drugačija, ali svaka te čini boljim. Rijeka me unaprijedila, iako sam došao sa Svjetsko prvenstva. Kao trener moraš izgraditi gard i komunikaciju s igračima. Nisam uvijek bio fer prema svim igračima, netko je morao biti rezerva, ali svi su voljeli ići u banku 15. u mjesecu po premije i nagrade za osvojene naslove.

Za mene sve počinje i završava redom, disciplinom i odgovornošću. Pogreške se događaju, neće svi igrači biti zadovoljni, tako je sada i u reprezentaciji. Netko se izgubi, iako to javnost možda vidi drugačije", zaključio je Kek.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider