Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Igrači utučeni

Kek nakon katastrofe otvorio dušu: "I ja sam kriv, u krizi smo"

Slovenski stručnjak bio je prilično staložen nakon europskog poraza od Austrijanaca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Toliko je bilo sve vidljivo i jasno na terenu, čestitke Austriji na svemu što su pokazali. Žao mi je zbog navijača jer dobili smo podršku koju smo trebali i željeli. Sve skupa je bilo premalo i preslabo."

Tim je riječima Matjaž Kek sažeo teški poraz Rijeke na Rujevici u srazu s bečkom Austrijom.

"Mjesec, mjesec i pol dana se pitamo gdje je nestala prepoznatljiva igra Rijeke. To utječe i na našu nesigurnost u igri, vidjeli ste to danas kako Austrijanci to rade. Sigurno je ovo bolno, ali nogomet će se igrati i dalje. Mi imamo za tri dana novu utakmicu, Rijeka je u jednoj krizi, trebat će dosta razgovora i analize. Rijeka je prvak države i nije dobro da ovako predstavljamo državu. Na kraju nas je samo Prskalo spašavao da ne doživimo pravi brodolom", izjavio je trener Rijeke za HRT.

"Nisam odabrao dobro od početka"

Kek je pokazao i određenu dozu samokritičnosti...

"Mislim da nisam odabrao od početka dobro. Učinak od početka nije bio dobar, Heber nije donio ono što sam htio. Premalo igrača imamo koji daju gol, izgubili smo igrače koji su dali 60 golova, izgubili smo ritam, ali ne bi bilo korektno s moje strane da sad prozivam nekog pojedinca. Svi su na čelu sa mnom bili slabi. Isprike navijačima, a nama treba jedna dobra i trijezna analiza za povući neke poteze. Za tri dana gostujemo kod Lokomotive, a onda nas čeka i Kup."

Nedavno je Kek, nakon domaćeg prvenstvenog poraza od Osijeka, stavio mandat na raspolaganje, a u vezi svoje odgovornosti za ovaj poraz, bio je prilično jasan:

"Što se tiče odgovornosti, uopće se nemamo što raspravljati. Ja sam trener, ja sam taj koji postavlja ekipu, a mislim da uopće nije stvar pojedinca nego svih nas. Sezona je još duga, daleko je polovica 12. mjeseca. Kvaliteta u Rijeci postoji, ali to sigurno nije bilo ono što mi možemo", zaključio je Slovenac.

Prskalo: Ovaj poraz jako boli

Vratar Andrej Prskalo, kojeg je Kek pohvalio, nakon utakmice izjavio je:

"Poraz koji jako boli, žao mi je što smo ovako izgubili. Dobro smo otvorili utakmicu, ali jednostavno tako dođe. Zahvaljujem se navijačima i ujedno se ispričavam za ovaj poraz. Došli smo u malu krizu, ali tu smo, to su pravi dečki i vjerujem da ćemo se izvući iz ove krize na najbolji mogući način.

Slično su rezonirali i Filip Bradarić i Marko Vešović:

Bradarić: Moramo se zamisliti

"Težak poraz, teško je sad pričati. Puno pričamo u zadnje vrijeme, ali na terenu malo radimo. Znali smo da moramo ići na glavu i isprati ove poraze u zadnje vrijeme i onda opet debakl i loša utakmica. Čestitke Austriji koja je pokazala da igra lijep nogomet, a mi se moramo zamisliti", kazao je Bradarić, a nadovezao se Vešović:

"Sve što smo spremali nismo pokazali na terenu, opet smo primili naivne golove, iz prekida. Podbacili smo totalno, trebamo se pogledati u oči, ovo je izuzetno bolan poraz. Ništa nismo ispoštovali od dogovora, ništa od agresije na njihovu prvu defenzivnu liniju, čitava je ekipa podbacila. Izvući ćemo se iz ove krize. Kako? Rad, rad, rad. Samo to. Cijelo ljeto smo kopali dosta da dođemo do ove grupe, a onda ovo..."

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider