Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Napokon počinje"

Kek jedva čeka AEK: Najavio je goropadnu Rijeku

Riječane nakon ovog dvoboja čeka strašna serija od čak sedam gostovanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni prvak Rijeka otvorit će nastup u skupini D Europske lige u četvrtak, 14. rujna na Rujevici protiv grčkog AEK-a.

Zanimljivo, Rijeka će ovom utakmicom zaključiti domaći dio sezone i otvoriti niz gostovanja u prvenstvu, Kupu i Europi. Nakon ogleda protiv atenskog kluba Rijeci slijedi čak sedam gostovanja - četiri u prvenstvu, dva u Europi i jedno u nacionalnom kupu.

"Veseli nas nastavak naše europske jeseni. Dolazi nam protivnik koji je dokazana kvaliteta. Naša razmišljanja su pozitivna i budite uvjereni da ćemo biti najviše moguće motivirani da dođemo do pozitivnog rezultata. Neće nedostajati želje i motiva i vjerujem da ćemo uz odličnu atmosferu odigrati odličnu utakmicu,", kazao je Matjaž Kek, trener Rijeke.

AEK se trenutačno nalazi na prvom mjestu grčkog prvenstva sa sedam bodova iz prva tri kola, dok su u play-offu Europske lige izbacili belgijski Club Brugge.

"Napokon počinjemo, međunarodna natjecanja za igrače su posebna. Možemo vidjeti kako radimo i treniramo i usporediti se s momčadima iz drugih zemalja. Zaslužili smo biti u Europskoj ligi," dodao je Alexander Gorgon.

U drugom susretu iz skupine Austrija će u Beču dočekati Milan.

Drugo kolo je na rasporedu 28. rujna, a Rijeka gostuje na San Siru kod Milana, potom slijedi dvostruki program protiv bečke Austrije. Rijeka prvo gostuje u Beču 19. listopada, a 2. studenog je uzvrat na Rujevici. U petom kolu, 23. studenog momčad Matjaža Keka će gostovati u Ateni kod AEK-a, dok u zadnjem kolu, 7. prosinca na Rujevicu dolazi Milan.

Plasman u drugi krug natjecanja izborit će prve dvije momčadi iz skupine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider