Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
karijera traje 35 godina

"King Kazu" ne odustaje: Legendarni bivši igrač Dinama igrat će u prvoj ligi i s 54 godine

King Kazu produljio je ugovor s japanskim prvoligašem na dodatnu sezonu, u kojoj će napuniti 54. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni japanski nogometaš, bivši igrač tadašnje zagrebačke Croatije, Kazuyoshi Miura produljio je ugovor s japanskim prvoligašem Yokohamom FC, što znači da će profesionalnu karijeru nastaviti do navršene 54 godine.

Miura je već sada najstariji aktivni igrač u nogometnoj povijesti, a taj rekord drži još od 2018. godine kada je pretekao engleskog vratara Kevina Poolea, koji se povukao s 51 godinom.

gol expired Savršena poruka velike uzdanice Kauboja uoči rukometnog ludila: "Uživamo jedni u drugima" divider

Prošlog rujna Miura je postao najstariji igrač u povijesti Japana koji je zaigrao u prvoj ligi. U prošloj sezoni Miura se nije uspio upisati u listu strijelaca u šest nastupa za Yokohamu, a posljednji pogodak postigao je u drugom razredu japanskog nogometa 2017. godine.

Prošlo je čak 35 godina od početka njegove profesionalne karijere. Sve je počelo je daleke 1986. godine u Brazilu, jer Japan u to vrijeme nije imao profesionalnu nogometnu ligu. Nakon Santosa i Palmeirasa Miura je došao u Europu i igrao za Genou da bi 1999. godine došao u tadašnju Croatiu Zagreb, gdje je u jednoj sezoni odigrao 12 utakmica i nije se upisao u strijelce.

Za reprezentaciju Japana odigrao je 85 utakmica i zabio 55 golova.

sp 2021 Rukomet 2021.: REZULTATI svih utakmica Svjetskog prvenstva divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider