Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
vrijeme je za prekid "tradicije"?

Katastrofalan učinak protiv Portugala: Bez ijedne pobjede i bez postignutog pogotka!

Hrvatska će večeras u Faru pokušati prekinuti neugodnu tradiciju protiv europskog prvaka Portugala.

Ronaldo provlači loptu pored Subašića i Vide (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Svjetski nogometni doprvak Hrvatska i europski prvak Portugal u četvrtak će u Faru igrati prijateljsku utakmicu, što će biti njihov ukupno peti međusobni okršaj. Hrvatska nikada nije pobijedila, niti je zabila pogodak.

Bit će to prva utakmica Vatrenih nakon finala Svjetskog prvenstva, a izravni prijenos gledajte na Novoj TV i GOL.hr-u (samo za područje Republike Hrvatske) koji će u sljedeće četiri godine prenositi sve utakmice naše reprezentacije.

U četiri dosadašnja susreta Portugala i Hrvatske upisali smo četiri poraza pri čemu jedan nakon produžetaka uz razliku pogodaka 0:7.

Prvi hrvatsko-portugalski dvoboj odigran je na Europskom prvenstvu 1996. godine u Nottinghamu. Hrvatska je i prije te utakmice osigurala prolaz u četvrtfinale, pa je Miroslav Blažević odlučio odmoriti dio igrača. Portugal je slavio 3:0 golovima Luisa Figa (4), Joaoa Pinta (33) i Domingosa (88). Hrvatska je potom ispala u četvrtfinalu od Njemačke (1:2), a Portugal je izgubio od Češke (0:1).

Iduće dvije utakmice bile su prijateljske. U studenom 2005. Portugal je u Coimbri slavio 2:0, golovima Petita i Paulete, dok je u lipnju 2013. u Ženevi pobijedio 1:0, a pogodak odluke zabio je Ronaldo u 36. minuti.

Posljednji put igrali smo u osmini finala EP-a 2016. u Francuskoj. U susretu igranom u Lensu Portugal je pobijedio 1:0 golom Ricarda Quaresme u 117. minuti. Portugal je u Francuskoj osvojio europsku krunu.

MEĐUSOBNE UTAKMICE HRVATSKE I PORTUGALA

9. lipnja 1996. HRVATSKA - Portugal 0-3 (EP - skupina)
Luis Figo (3), Joao Pinto (30), Domingos (88)

12. studenog 2005. Portugal - HRVATSKA 2-0 (prijateljska)
Petit (32), Pedro Pauleta (65)

10. lipnja 2013. Portugal - HRVATSKA 1-0 (prijateljska)
Cristiano Ronaldo (36)

25. lipnja 2016. HRVATSKA - Portugal 0-1 prod. (EP - osmina finala)
Ricardo Quaresma (117)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider