Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Legenda Modrih

Katalonci slave Olma i Dinamo: Evo kada će potpisati i debitirati za Barcelonu

Dani Olmo danas će potpisati službeni ugovor s Barcelonom do ljeta 2030., a jučer su dotjerani detalji ugovora i finalizirana je dokumentacija…

Dani Olmo u Maksimiru (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Dani Olmo danas će službeno postati igrač Barcelone, otkriva katalonski Mundo Deportivo. Detalji dogovora između igrača i kluba finalizirani su jučer u uredima Barcina sportskog centra (Ciutat Esportiva), a nakon što su Katalonci u utorak postigli dogovor s Leipzigom u Njemačkoj.

Noah Lyles Osvojio novu medalju u Parizu pa završio u invalidskim kolicima: "Brzo su me smjestili u karantenu" divider

Osim Barcina sportskog direktora Deca, u zaključnim pregovorima sudjelovao je i sam Olmo, koji je svojski pomogao da se posao što brže zaključi. Iako još nema službene potvrde o detaljima dogovora, Mundo Deportivo tvrdi da će najbolji strijelac Europskog prvenstva u potpisati ugovor s Barcom na šest godina, preciznije do 30. lipnja 2030.

Dani Olmo danas potpisuje ugovor s Barcelonom na šest godina

Mundo Deportivo otkriva da su se Barca i Leipzig dogovorili o transferu uz fiksnu odštetu od 47 milijuna eura plus bonuse (za osvojene trofeje i 60 posto nastupa), a sve dok se ne dostigne brojka od 60 milijuna koju je zahtijevao bundesligaški klub.

Olmo se vraća u Barcelonu nakon desetogodišnjeg izbivanja. La Masiju je napustio 2014. sa samo 16 godina kada je prešao u zagrebački Dinamo.

Noah - Ararat Nije ni čudo što bi se Hajduku mogli promijeniti planovi: Mala država proživljava ljeto iz snova divider

"U Zagrebu je postao Dinamova zvijezda, a posljednje četiri godine proveo je u Leipzigu", ističe Mundo Deportivo i u tekstovima na naslovnici nekoliko puta spominje Dinamo.

Katalonci slave Dinamo 

Može se čak reći da slavi hrvatskog prvaka što je odgojio i uzdigao u svjetske visine Barcina bivšeg omladinca. Katalonski dnevnik spominje i posebnu vezu između Olma, Zagreba i Hrvatske. Ističe njegov nedavni posjet hrvatskoj obali i Zagrebu, odnosno utakmici Dinama i Istre na otvaranju HNL sezone.

"Navijači Dinama oduševljeno su ga pozdravili. On je za njih legenda", podcrtava katalonski dnevnik i u drugom tekstu dodaje da je Barca pozorno pratila Olmov razvoj u Dinamu te da ga je u nekoliko navrata željela vratiti.

Zastava SAD-a otvaranju Olimpijskih igara u Parizu Veliki skandal: Svjetska antidopinška agencija teško optužila Amerikance divider

"Već 2016. postajala je namjera da se Olmo vrati u Barcelonu i priključi drugoj momčadi, koja je lovila plasman u drugi razred španjolskog klupskog nogometa. Za tu su momčad igrali Olmovi prijatelji Carles Alena i Marc Cucurella", ističe Mundo Deportivo i dodaje:

Dinamo 2019. tražio za Olma 40 milijuna eura

"Dani je u to vrijeme igrao u prvoj momčadi zagrebačkog Dinama, a Pep Segura, tadašnji šef druge momčadi i omladinske škole, nije htio plaćati odštetu, pa je Olmo ostao u Hrvatskoj i s Dinamom je naposljetku igrao u Ligi prvaka."

Katalonski dnevnik piše da je Barcelona željela vratiti Olma i 2019., kada je bio jedan od glavnih igrača španjolske U-21 reprezentacije koja je osvojila Euro, no Dinamo je tražio 40 milijuna eura, a za Barcu je to u tom trenutku bilo previše.

Partizan - Lugano Propast srpskog nogometa: Brojke govore same za sebe, ovo je nestvarno loše divider

"Konačno je ipak napustio Hrvatsku, ali bilo je to u siječnju 2020. Dani je otišao u Leipzig za 30 milijuna eura, što je bio najskuplji transfer u hrvatskoj ligi. Barça se u to vrijeme nije htjela toliko kladiti na njega i povukla se iz nadmetanja, ali ga je uvijek držala u svom portfelju", piše Mundo Deportivo.

Olmo se vraća kući nakon deset godina

Eto, Olmo se nakon deset godina konačno vraća u Barcelonu kao svjetski etablirani igrač. Za mnoge je bio ponajbolji igrač španjolske reprezentacije na nedavnom Euru.

Mundo Deportivo ističe da novi trener Barcelone, Nijemac Hansi Flick, savršeno dobro zna što može očekivati od Olma. Opisuje ga kao igrača koji je sposoban igrati na bilo kojoj ofenzivnoj poziciji, na krilu ili u sredini, svejedno.

Kao što je MD već izvijestio, ključni korak prema Olmovu dolasku u Barcu napravljen je na samitu održanom u utorak u Leipzigu, uz nazočnost samog Danija, njegova oca Miguela Olma, agenata Juanma Lopeza i Andyja Bare te Barcina sportskog direktora Deca.

Olmova velika želja da se vrati u katalonski klub u čijoj je školi odrastao od 2008. do 2014., unatoč tako primamljivim ponudama velikana kao što su Bayern München ili Manchester City, bila je ključna za realizaciju transfera.

Olmo će debitirati za Barcelonu u ponedjeljak protiv Monaca

Novo pojačanje za Barcu već je posjetio Ciutat Esportiva Joan Gamper u srijedu kako bi dovršio prvu bitnu proceduru prije službenog potpisa, podvrgavanjem relevantnim liječničkim testovima. Danas će potpisati ugovor, a u ponedjeljak će debitirati pred navijačima Barce na 59. Trofeju Joana Gampera, tradicionalnoj Barcinoj ekshibicijskoj utakmici koja se održava uoči početka sezone.

Ovaj put protivnik će biti Monaco, a utakmica će se igrati na Olimpijskom stadionu u Barceloni. Obnova Camp Noua u punom je jeku i Olmo će morati pričekati da debitira na mitskom stadionu katalonskog diva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Što kažete na prvih 45 minuta? 

UŽIVO ----> https://bit.ly/4dRbq2d
Velika pogreška domaćeg stopera, gosti vode ----> https://bit.ly/4dRbq2d
Kako će završiti na Poljudu? 

Utakmicu pratite na ----> https://bit.ly/4dvNgKk
Prognoza rezultata?