Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bio je isti sudac

Dvostruka mjerila za Barcelonu i Real: Drastična suspenzija za Sergija Roberta, ako se sjetimo što je napravio Marcelo

Katalonci su se podigli na noge nakon što je njihov veznjak Sergi Roberto dobio četiri utakmice suspenzije, dok je Marcelo za isti, pa i gori prekršaj na početku sezone dobio samo JEDNU utakmicu suspenzije.

Galerija Crveni karton Sergiju Robertu (Foto: AFP) Sudac Hernandez pokazuje žuti karton Lionelu Messiju (Foto: AFP) Sudac Hernandez pokazuje žuti karton Luisu Suarezu (Foto: AFP) +2 Sergi Roberto i Marcelo (Foto: AFP)

Katalonci su se ponovno digli na noge nakon što je Disciplinska komisija španjolske Primere odlučila suspendirati Sergija Roberta na četiri utakmice zbog crvenog kartona zarađenog u El Clasicu. Podsjetimo, Barcelona i Real Madrid odigrali su 2:2 prošle nedjelje, a na samom kraju prvog poluvremena Sergi Roberto dobio je crveni karton zbog navodnog udaranja Marcela u lice.

CRVENI KARTON SERGIJA ROBERTA

Na ponovljenim snimkama i fotografijama jasno se vidi da ruka nije sjela na Marcelovo lice, već da je Sergi Roberto podigao ruku prema Marcelovu ramenu samo kako bi ga odgurnuo. Marcelo je isprovocirao crveni karton, no to nije pomoglo Realu da nanese prvi prvenstveni poraz Barceloni u sezoni.

Disciplinska komisija pozvala se na pravilo da se "namjera udaranja (agresija) kažnjava s četiri do 12 utakmica suspenzije", a pritom je i novčano kaznila igrača s 3000 eura i Barcelonu s 1400 eura zbog podnošenja prigovora. Sergi Roberto tako će propustiti posljednje tri prvenstvene utakmice u ovoj sezoni i prvu utakmicu španjolskog Superkupa protiv Seville na startu iduće.

Katalonski mediji odmah su suspenziju prozvali skandaloznom jer je Marcelo na početku ove sezone napravio sličnu stvar u utakmici Reala i Levantea te je suspendiran na samo dvije utakmice, što je nakon žalbe srezano na jednu! Zanimljivo, sudac Hernandez bio je sudac i tog susreta Reala i Levantea...

CRVENI KARTON MARCELA

Teško je reći da Marcelov potez protiv Levantea nije agresija i da nije zavrijedio najmanje četiri utakmice suspenzije. Ovo sigurno nije kraj "slučaja" Sergi Roberto i možemo očekivati žalbu Barcelone na ovu odluku Disciplinske komisije. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider