Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobro poznaje Modre

Dokapetan bečkog Rapida za Novu TV: "Nema puno bivših igrača iz HNL-a koji se mogu pohvaliti mojim skorom protiv Dinama"

Dinamo idućeg četvrtka igrati protiv Rapida čiji je dokapetan Srđan Grahovac. Za Dnevnik Nove TV veznjak iz BiH predstavio je svoju momčad...

S 3:0 kod Genka potpisao je Damir Krznar jednu od najzrelijih europskih pobjeda Dinama. No trenera Modrih ovih dana muče ozljede Ademija i Oršića, i to u predvečerje HNL derbija s Rijekom te nastavka europskog puta gostovanjem u Beču.

Tamo će Dinamo idućeg četvrtka igrati protiv Rapida čiji je dokapetan Srđan Grahovac. Za Dnevnik Nove TV veznjak iz BiH najprije će predstaviti svoju momčad.

Rapid je miks mladosti i iskustva

"To je neki miks, da kažem, mlađih i iskusnijih igrača", započeo je.

"Našu ekipu krasi to, da kažem taj neki pobjednički mentalitet, gdje stvarno mi isto protiv manjih klubova u austrijskom prvenstvu i nekih, na papiru, jačih protivnika koje imamo u europskim takmičenjima."

gol expired Veliki problemi za Dinamo: Ozlijedio se Oršić, a sinoć je Ademi izašao u 29. minuti divider

Ali u prva dva kola Europske lige Rapid nije osvojio niti bod. Nesretno su izgubili od Genka pa ostali bez senzacije u Londonu protiv West Hama iako nisu bili daleko...

"Mislim da smo pružili dvije dobre partije, gdje smo u polju stvarno dobro igrali, međutim naprijed nam je falila realizacija."

"Nažalost, protiv Genka u prvoj utakmici primili smo gol kući u sudačkoj nadoknadi, gdje je utakmica ranije mogla krenuti i u nekom drugom smjeru. Protiv West Hama u gostima isto tako dobra utakmica, 1:0 smo imali zaostatak i čini mi se u 80-oj minuti sviran je i penal za nas, koji je VAR poništio."

Sjajno poznaje Dinamo

Austrijanci su tako posljednja momčad grupe H koju s maksimalnih šest bodova predvodi West Ham. Dinamo i Genk imaju po tri boda, a treće i četvrto kolo donose iste parove - Modri će idućeg četvrtka u Beč pa će 4. studenog Rapid stići na Maksimir.

gol expired Novi Lukaku bio je najveća prijetnja Dinamu, a sada bi mogao preseliti u Španjolsku: Želi ga Atletico Madrid! divider

Grahovac sjajno poznaje Dinamo, čiju najveću snagu vidi u kolektivu, iako će izdvojiti i neke pojedince...

"Počevši od kapetana Ademija protiv koga sam imao priliku igrati u hrvatskom prvenstvu i poštujem ga zaista kao igrača. Zatim Ivanušec, Oršić i Petković koji po meni pravi najveću razliku."

Još nije izgubio od Plavih

Zanimljivo, Grahovac je kao igrač Rijeke 2018-e godine protiv Dinama u HNL-u odigrao četiri utakmice. Može se pohvaliti s tri pobjede i jednim remijem...

"Ne podrazumijeva se kad igraš u hrvatskom prvenstvu da imaš takav skor protiv Dinama. Srećom, mi smo stvarno bilježili dobre rezultate, dobro smo igrali i nadam se da će i sada biti bodova u mom džepu protiv Dinama“, priča Grahovac.

Potvrđuje nam da 29-godišnji veznjak kako Austrijanci iznimno cijene Dinamo, zbog europskih uspjeha proteklih godina...

"Vidim da vlada veliki interes ovdje. Jer je Beč stvarno pun ljudi s Balkana, mi ovdje imamo veliku armiju navijača, a isto tako je puno Hrvata u Beču. Vidim da se i oni zanimaju za utakmicu. I nadam se da će pored svih epidemioloških mjera biti pun stadion“, kaže Grahovac.

Potpunu invaziju Dinamovih navijača ipak bi mogle spriječiti COVID mjere - na stadion će moći samo oni s EU digitalnom potvrdom koji su dobili na temelju cijepljenja ili preboljenja Covida 19 u posljednjih 180 dana. Dinamu je za gostovanje u Beču pripalo nešto oko 1800 ulaznica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider