Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije mu prvi put

Kaos u Turskoj, noževi na terenu: Quaresma pokazao vještine sa "skakavcem"

Napeto je bilo u turskom Superkupu i na terenu i na tribinama, a "potez utakmice" izveo je Quaresma koji se, osim s loptom, dobro snalazi i s noževima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vrlo je eksplozivno bilo u turskom Superkupu u kojem su sastali Konyaspor i Bešiktaš. Konyaspor je na kraju slavio s 2:1 zahvaljujući vrlo sumnjivom jedanaestercu u sudačkoj nadoknadi koji je skrivio bivši igrač Reala Pepe, ali on nije prva tema dan nakon utakmice.

Spornu situaciju zasjenili su neredi i navijački ispadi koji su nogomet bacili u drugi plan.

Provokacije navijača na političkoj osnovi događale su se cijelu utakmicu; tenzije su bile visoke svih 90 minuta, a kulminirale su nakon posljednjeg sudačkog zvižduka kada su navijači Konyspora utrčali na teren i napravili pravi kaos.

Najzanimljivija situacija odigrala se kada je netko s tribina prema portugalskom nogometašu Bešiktaša Ricardu Qauresmi bacio sklopivi nož, takozvani ''skakavac''. Quaresma ga je sklopio i predao sucu, pokazavši pritom zavidnu vještinu baratanja hladnim oružjem, zbog čega se nameće zaključak da Quaresmi ovo nije prvi susret s tim tipom oružja.

Konyasporu je ovo četvrti veliki trofej u povijesti nakon što su prošle sezone osvojili kup, a 2003. i 1988. prvenstvo. Pobjednički gol djelo je Slovenca Nejca Skubica, a ostale golove zabili su Traore za Konyaspor u 25. i Tosun za Bešiktaš u 77. minuti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider