Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hara snježna oluja

Kaos u Španjolskoj: Ovo se ne pamti, ugroženo odigravanje nogometnih utakmica

Za pola Španjolske upaljeno je narančasto upozorenje. Prijete obilne snježne padaline i jaka kiša...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Oluja Filomena pogodila je Iberijski poluotok. Za pola Španjolske upaljeno je narančasto upozorenje. Prijete obilne snježne padaline i jaka ledena kiša, čak i na toplom jugu. U nekim većim gradovima temperature su pale debelo ispod ništice, i do -12 Celzijevih stupnjeva.

U planinskom gradiću Posada de Valdeón, koji se nalazi u provinciji Leon na sjeverozapadu Španjolske, temperatura je pala na -34. To je apsolutni rekord u Španjolskoj.

Vremenske neprilike izazivaju velike probleme. Naravno da je i nogomet pogođen. Predstojeće prvenstveno kolo odigrat će se u jako teškim uvjetima.

Madrid osvanuo pod snijegom

Real Madrid morao je promijeniti ustaljenu praksu odlazaka na gostovanja na dan utakmice, pogotovo kada se igraju u 21 sat. Real sutra gostuje u Pamploni kod Budimirove Osasune. Madriđani na put kreću večeras u 19 sati kako bi izbjegli moguće probleme.

Za sutra je u Madridu najavljena snježna oluja, tko zna hoće li se zračni promet odvijati prema rasporedu. U Pamploni se također očekuje jak snijeg, pa je i odigravanje utakmice pod znakom pitanja. Momčad Osasune jučer nije mogla trenirati na terenu s prirodnom travom zbog niskih temperatura.

gol expired Stipe Miočić nasjeo na foru: Neće braniti naslov protiv Francisa Ngannoua? "Znam protiv koga, ali neću vam reći" divider

Nakon što je u srijedu izbacila Olotu u kupu Kralja, Osasuna se jučer ujutro vratila u Pamplonu s idejom da normalno trenira. Morali su prijeći na umjetni teren jer se teren s prirodnom travom smrzao.

Madrid i njegova šira okolica možda su i najviše pogođeni dolaskom ovog meteorološkog fenomena. Santiago Bernabeu i Alfonso Perez Coliseum u Getafeu jučer su bili prekriveni snijegom, a najteže padaline tek slijede. U subotu su u Madridu na rasporedu dvije utakmice prve i druge lige: Atletico - Athletic i Alcorcon - Albacete, dok će Leganes - Almeria igrati u nedjelju.

Ugroženo kolo

Madridski klubovi jučer se trenirali pod jakim snijegom. Čak je i u Almeriji bilo jako loše vrijeme, padala je hladna kiša. Inače, radi se o gradu na samom jugu Španjolske koji ima najviše sunčanih sati i najmanje kiše u Europi.

U sjevernijim dijelovima Andaluzije padao je snijeg. Oluja je zahvatila brojne prometne pravce diljem Španjolske, na nekima je promet prekinut.

gol expired Iskopirao Ibrahimovića, pokazao isklesani torzo i ponovno pomutio um mnogim ženama: "Obožavam ljeto" divider

Neki klubovi jučer nisu mogli trenirati na otvorenom, primjerice Albacete. Rodni grad Andresa Inieste, koji je prilično južno i blizu sredozemne obale, probudio se potpuno prekriven snijegom.

Snijeg je počeo padati u srijedu u ponoć i nije prestajao čitav dan. Prognoze govore da će u subotu biti još gore vrijeme. Neće biti pretjerano iznenađenje ako neke utakmice Primere i Segunde budu odgođene.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider