Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neredi trajali satima

Kaos u Parizu: Koronaparty na stadionu i 148 privedenih nakon poraza PSG-a

Neredi su izbili oko Parka prinčeva, PSG-ova stadiona na kojem su se okupile tisuće navijača koji su na videozidu gledali prijenos utakmice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Policijske snage u Parizu su tijekom noći privele 148 osoba, od čega ih je 108 zadržano u pritvoru, zbog sudjelovanja u neredima koji su izbili poslije finala Lige prvaka i poraza PSG-a, objavile su u ponedjeljak francuske vlasti.

Neredi su izbili oko Parka prinčeva, PSG-ova stadiona na kojem su se okupile tisuće navijača koji su na videozidu gledali prijenos utakmice.

U Parizu neredi...

Na aveniji Champs-Elysees zapaljeni su automobili i razbijeni izlozi trgovina.

Francuski ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin na Twitteru je napisao da je zbog "divljaštva nekolicine delinkvenata 16 pripadnika snaga reda ozlijeđeno, 12 trgovina napadnuto i 15-ak vozila oštećeno".

gol expired Neymar stigao s ogromnim zvučnikom na finale, otišao u suzama: Sprdaju ga nemilosrdno divider

Neredi su trajali nekoliko sati, skupine uglavnom mladih bacale su staklene boce ili petarde na pripadnike snaga reda koji su koristili dimne bombe.

PSG je sinoć u Lisabonu izgubio 0:1 u svom prvom nastupu u finalu Lige prvaka od minhenskog Bayerna.

...u Marseilleu slavlje

I dok su se baklje sinoć u Parizu koristile uglavnom za napad na policiju, na jugu Francuske, u Marseilleu, one su imale drukčiju, slavljeničku namjenu.

Nije tajna da između Marseillea i PSG-a postoji veliko rivalstvo, oni su francuski "Hajduk i Dinamo", a osim klasičnog rivaliteta, navijači Marseillea ovog puta imali su dodatni motiv zbog kojeg su navijali za Bayern, odnosno protiv PSG-a.

Naime, sinoćnjim porazom Parižana Marseille je bio i ostao jedini francuski klub koji je osvojio Ligu prvaka. U sezoni 1992./1993., prvoj otkako je Kup prvaka preimenovan u Ligu prvaka, upravo je Marseille bio prvak Europe svladavši u finalu favorizirani Milan s 1:0.

Finale se igralo u Münchenu, na bivšem stadionu Bayerna, a za Marseille je tada igrao naš Alen Bokšić, kao i brojni drugi nogometni velikani: Fabien Barthez, Marcel Desailly, Didier Deschamps, Rudi Völler...

gol expired Trener PSG-a žali zbog promašaja: "Da smo prvi zabili, mi bismo osvojili Ligu prvaka" divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider