Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Leeds u posebnim majicama

Kaos u Engleskoj, Kloppove izjave protiv vlasnika Liverpoola: "Igrači i ja ništa nismo znali"

Trener Liverpoola Jürgen Klopp imao je medijsku obvezu prema Sky Sportsu, ali umjesto uobičajene najave utakmice koja je počinjala za nekoliko minuta, njemački stručnjak je iskoristio vrijeme da komentira osnivanje Superlige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije nego li je lopta krenula s centra u posljednjoj utakmici 32. kola Premierlige, svoj komentar na vijest o osnivanju Superlige dali su akteri dvoboja.

Igrači Leedsa su na zagrijavanje istrčali s majicama na kojima je na jednoj strani pisalo 'nogomet je za navijače', a na drugoj je bio logo UEFA-ine Lige prvaka i natpis 'zaslužite to'.

Jasna je to aluzija na Superligu i njezin smjer odnosno činjenicu da bi bila uglavnom zatvorenog tipa, s velikom većinom unaprijed određenih klubova sudionika, neovisno o tome što bi prethodno te iste ekipe napravile u domaćim prvenstvima.

Trener Liverpoola Jürgen Klopp imao je medijsku obvezu prema Sky Sportsu, ali umjesto uobičajene najave utakmice koja je počinjala za nekoliko minuta, njemački stručnjak je iskoristio vrijeme da komentira osnivanje Superlige.

Marko Naletilić, nogometni menadžer Najcjenjeniji hrvatski menadžer za Dnevnik Nove TV o Superligi: "Ne mogu zamisliti da će se to realizirati" divider

"Razumijem navijače, a ne razumijem klubove koji su donijeli ovakvu odluku. Ovdje se radi isključivo o želji za više utakmica koje će donijeti više novca. I ni o čemu drugom", istaknuo je Klopp okrznuvši usput i vlasnike Liverpoola koji su pristali da klub s Anfielda bude jedan od 12 osnivača Superlige.

"Niti ja niti igrači nismo imali pojma o svemu ovome, saznali smo tek u nedjelju i sad se nalazimo u situaciji da se borimo za Ligu prvaka iduće sezone, a ne znamo hoćemo li ju igrati ako ju i izborimo", poručio je Klopp.

Nijemac je rekao da je Liverpool 'puno više od nekih odluka', a navijači i momčad bili su najvažniji dio igre.

"Ne krivite igrače"

"Moramo biti sigurni da se između toga stvarno ništa ne umiješa", dodao je:

"Čuo sam da smo skinuli transparente na Anfieldu, ali to ne razumijem jer igrači nisu učinili ništa loše. Dečki nisu učinili ništa loše osim što nisu pobijedili u svim nogometnim utakmicama. Zaista želim biti siguran da to svi znaju."

Klopp je rekao da je prepoznao da se neke stvari moraju promijeniti u nogometu, a upravna tijela UEFA-e i FIFA-e ne bi trebala sama odlučivati ​​o stvarima.

"FIFA želi klupsko Svjetsko prvenstvo, kad god to treba biti. To je zbog novca, ničega drugog", rekao je.

Dodajmo kako su prije utakmice navijači Leedsa i Liverpoola ispred stadiona Elland Road zajednički prosvjedovali protiv osnivanja Superlige.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider