Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prilika za Dinamo

Kaos u Anderlechtu, trener se sukobio s navijačima: ''Potpisao si je 'smrtnu presudu'''

Još jedan velikan čeka susret s Dinamom usred kaosa i krize koja potresa klub.

Hein Vanhaezebrouck (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dinamo je u prvom kolu Europske lige na Maksimiru s 4:1 pobijedio Fenerbahče. Turski velikan stigao je u Zagreb u jeku velike krize koja potresa klub, a momčad Nenada Bjelice iskoristila je situaciju i upisala visoku pobjedu.

Sličan scenarij odvija se i uoči druge Dinamove utakmice. Sljedeći protivnik hrvatskog prvaka je belgijski Anderlecht, još jedan slavni klub koji prolazi kroz veliku krizu.

Nakon serije loših rezultata na udar je došao trener Hein Vanhaezebrouck. Navijači su mu zamjerili poteze na zadnjoj utakmici, u kojoj je s igračem više odigrao samo 0:0 protiv St. Truidena, a on im nije ostao dužan i odgovorio je na njihove kritike.

Navijači nakon svega traže ispriku od trenera, a najavljuju i prosvjede za nedjeljnu utakmicu protiv Waregema.

"Pet godina nismo gledali dobar nogomet, dosta nam je"

"Prešao je granicu. Nije nikad imao problema s navijačima, ne razumijem takve izjave. Vidio sam lica navijača nakon utakmice, nitko se nije smijao. Ako se ne ispriča, sam je sebi potpisao 'smrtnu presudu'", poručili su iz Anderlechtova kluba navijača.

"Nismo pet godina gledali dobar nogomet. Posljednih godina mnogi vjerni navijači govore da im je dosta. Više ne dolaze na utakmice, ovo se ne može nastaviti", dodali su navijači.

Anderlecht u posljednjih sedam utakmica ima samo jednu pobjedu (2:1 protiv Standarda). U četiri od tih sedam utakmica nisu uspjeli zabiti gol. Izgubili su od Spartak Trnave u prvoj utakmici Europske lige, dok su u Kupu s 3:0 ispali od drugoligaša St. Gilloisea.

Ipak, klupski čelnici odugovlače s otkazom Vanhaezebroucku, koji ima jedan od najbogatijih ugovora u povijesti kluba, s čak 1,9 milijuna eura otpremnine u slučaju otkaza.

Nakon ovakvih rezultata i sukoba s navijačima teško je očekivati da će Vanhaezebrouck dočekati kraj sezone. Dinamo će imati sjajnu priliku ubrzati proces i uzeti nove bodove u borbi za europsko proljeće. Susret je na rasporedu u četvrtak u Bruxellesu od 18:55.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider