Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
očajna forma

Protivnika Dinama trese kriza: Navijači "poludjeli" nakon novog kiksa, trener ih kritizirao

Slavni klub je u očajnoj formi uoči utakmice protiv Dinama u četvrtak.

Hein Vanhaezebrouck (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši Anderlechta, kod kojeg Dinamo gostuje u Europskoj ligi u četvrtak, odigrali su kod kuće u 9. kolu Belgijske lige samo 0:0 protiv Sint Truidena.

Slavni belgijski klub je u vrlo lošoj formi. Preko tjedna su kod kuće ispali u Kupu od drugoligaša St. Gilloisea sa čak 0:3, a u nedjelju nisu uspjeli dobiti slabašni Sint Truiden, koji je od 22. minute ostao bez isključenog Ceballosa. Kod briselskog kluba cijelu su utakmicu igrali Ivan Santini i Antonio Milić.

Anderlecht u posljednjih sedam utakmica ima samo jednu pobjedu (2:1 protiv Standarda). U četiri od tih sedam utakmica nisu uspjeli zabiti gol.

Navijači su nakon novog razočaranja momčad Anderlechta ispratili povicima "sramite se". Tener Hein Vanhaezebrouck zaradio je koncert zvižduka nakon što je iz igre u 70. minuti zbog ozljede izvadio kapetana Adriena Trebela i uveo Ukrajinca Jevgenija Makarenka, igrača puno defanzivnijih sklonosti.

Nakon utakmice trener je na press-konferenciji kritizirao navijače.

"Na drugim stadionima osjećate kako navijači guraju svoju momčad naprijed. Ako ne znate zašto igrač izlazi iz igre, nemojte reagirati", poručio im je.

Nakon devet kola Anderlecht je treći s 17 bodova, osam manje od Club Brugesa.

Anderlecht je u 1. kolu Europske lige izgubio u gostima kod Spartaka iz Trnave, koji je u 10. kolu Slovačke lige poražen kod kuće od Slovana iz Bratislave s 1:2 i zauzima tek deveto mjesto na ljestvici.

Dinamo protiv slavnog belgijskog kluba igra u četvrtak u 18:55 sati.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider