Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Milimetri ih dijele

Dinamo bi mogao bezbrižno na Advent u Londonu: Zlata vrijedan gol zakucao Austrijance

Nogometaši Dinama pobjedom protiv bečkog Rapida približili su se prezimljavanju u Europi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trijumfom protiv bečkog Rapida zagrebački Dinamo probio se na drugo mjesto skupine H Europske lige. Poslije četiri odigrana kola Modri imaju šest bodova, dva više od trećeplasiranog Genka i tri više u odnosu na austrijski sastav.

Na vrhu ljestvice je West Ham s 10 bodova, ali Englezi su ionako svijet za sebe u ovom društvu i nikakvih (realnih) aspiracija spram osvajanja prvog mjesta u Maksimirskoj 128 nije niti bilo.

Dinamov cilj u ovoj skupini bio je prezimiti u Europi i zasad su jako blizu tome da ga i ostvare. Drugoplasirani sastav nastavit će sezonu dvama play-off okršajima s nekim od klubova koji završe na trećem mjestu u skupini Lige prvaka, dok će onaj tko završi treći u ovoj grupi Europske lige preseliti u Konferencijsku ligu, također u svojevrsni play-off gdje će igrati dvije utakmice protiv nekog od klubova tko u Konferencijskoj ligi bude drugi u svojoj skupini.

gol expired Krznarov najjači potez protiv Rapida: Dinamov mladac oduševio i pokazao da zaslužuje mjesto prvotimca divider

Šutalo donio 'bonus bod'

Dakle, jedino što Dinamo treba u preostalih 180 minuta jest izbjeći posljednje mjesto, a to, poslije sinoćnjeg konačnog rezultata (3:1), ne bi smjelo doći u pitanje. Naime, momčad Damira Krznara sada ima tri boda više, ali i bolji međusobni omjer od Rapida od kojeg je u Beču izgubila s 2:1. Onaj zgoditak Josipa Šutala u završnici utakmice daje Modrima kapitalnu prednost spram Austrijanaca, to praktički nisu tri nego četiri boda viška i pravo čudo bi se moralo dogoditi da Rapid na koncu završi ispred aktualnog hrvatskog prvaka.

Raspored petog kola, koje se igra 25. studenog, je takav da Dinamo na Maksimiru dočekuje Genk, dok će Rapid biti domaćin West Hamu.

Ukoliko Modri svladaju Belgijance, tada će i matematički osigurati jedno od prva tri mjesta i prezimljavanje u Europi te će u posljednjem kolu moći bezbrižno na Advent u Londonu (9. prosinca gostuju kod West Hama). Zapravo, niti pobjeda im neće trebati pod svaku cijenu - bit će dovoljno da doma protiv Genka ostvare rezultat koji neće biti lošiji od onog što Rapid u Beču napravi u utakmici s West Hamom.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider