Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hoće li u Hajduk?

Kalinić komentirao moguće transfere Džeke i Rakitića, dotaknuo se i Brekala: "Njemu se ne žuri"

Sportski direktor Hajduka doveo je Gennara Gattusa za novog trenera.

Nikola Kalinić, Gennaro Gattuso i Ivan Bilić (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Pored novog trenera Hajduka Gennara Gattusa, na novinarska pitanja na konferenciji za medije odgovarali su i predsjednik Ivan Bilić te sportski direktor Nikola Kalinić.

Koliko je u današnjem profesionalizmu normalno da se toliko priča o disciplini, pitanje je koje bilo postavljeno Kaliniću.

"Mislim da to ste dobro rekli, u svakom normalnom klubu imaš rad i disciplinu. Moraš poštovati klub koji te plaća, svatko mora misliti o sebi, ići 100 na sat na svakom treningu."

"Gattuso je kao trener totalno drugačiji od Gattusa igrača"

O Gattusu je rekao:

"Neću puno dužiti u uvodu, reći ću samo da mi je drago da je ovdje s nama bivši legendarni igrač i trener koji je vodio mnoge velike klubove. Inzistirao sam na njemu, jer sve ono što nam treba, rad i disciplina, to dobivamo s njim. On je totalno drugačiji igrač i trener, bio je defenzivni vezni, a sad gaji napadačku igru. Karakteran je trener, voli igrače koji se ne boje ničega i dat će sve za pobjedu. Igrač mu mora vratiti. Ne vrati li mu, završit će gdje završi."

Koliko ima istine u pričama oko Edina Džeke i Ivana Rakitića? Odgovor je dao sportski direktor Kalinić:

"Ne bi bilo fer pričati o imenima jer ti igrači imaju svoje klubove. Neću dovoditi reda radi, tražit ću isključivo pojačanja."

Koje je Kalinić ciljeve postavio pred Gattusa?

"Ciljevi se ne mogu postaviti, kad igraš za Hajduk, uvijek je cilj da budeš prvi, to je normalno, ali obećati se ništa ne može. Prvi cilj je rad."

Što će biti s Josipom Brekalom? Njemu uskoro završava posudba iz Fiorentine.

"Njemu se ne žuri, mi ga želimo, otom potom vidjet ćemo. Dosta stvari u prijelaznom roku počet će događati po završetku Europskog prvenstva."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider