Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PUŠTA LI GA DE LAURENTIIS?

Najtraženiji stoper svijeta napokon bi mogao promijeniti klub: Chelsea tvrdi da je potvrda pitanje vremena

Pomalo je nevjerojatno da je Napoli proteklih par sezona uspio zadržati Kalidoua Koulibalyja u svojim redovima.

Kalidou Koulibaly (Foto: Afp)

Već nekoliko sezona Kalidou Koulibaly glasi za ponajboljeg stopera Europe. No, Senegelac je i dalje član Napolija, kojem je pristupio 2014. godine te s kojim je ugovor produžio 2018. godine. 

Nažalost po njega, baš otprilike tada krenula je pomama za njegovim uslugama te je gotovo svakog ljeta njegov interes za njegovo dovođenje bio ogroman. No, vlasnik Napolija Aurelio De Laurentiis odlučio ga je zadržati u svijetlo plavom dresu. Niti jedna ponuda kroz godine nije ga zadovoljavala. 

Već mu je 31 godina

Ipak, kako je Koulibaly ušao u posljednju godinu ugovora, vrijeme za odlazak napokon je došlo. Napoli će ipak pokušati nešto uprihoditi za njegov transfer, posebno jer je i on već napunio 31 godinu. Srećom, interes je i dalje vrlo visok, no on po pitanju kluba u koji želi nije puno razmišljao.

Poznato je kako je Koulibaly sve dogovorio s Chelseajem, koji je u potrazi za startnim stoperom, nakon što su klub napustili Antonio Rüdiger i Andreas Christensen. Fabrizio Romano obavijestio je o tome da su već dogovorili i iznos primanja, koji bi bio deset milijuna eura godišnje.

Preostaje tek dogovor klubova, odnosno Todda Boehlyja, novog vlasnika Chelseaja koji je ovog ljeta odlučio sam voditi transfer politiku i uvijek tvrdog pregovarača De Laurentiisa

Raphinha Barcelona osigurala najveće ovoljetno pojačanje, najtraženiji igrač napušta Premier ligu divider

Srećom po Koulibalyja, iz Chelsea dolaze za njega pozitivni vjetrovi, odnosno tvrdnje kako je transfer pitanje trenutka.

No, jasno je kako je Koulibalyjevo vrijeme u Napoliju završilo. Mnogi će reći dosta kasnije nego što je trebalo te kako je Senegelac izgubio nekoliko dobrih godina koje je mogao dati na višoj razini. No, s druge strane, imao je predsjednika koji je uvjeren da je njegov klub ta više razina. Nažalost po njega, ove sve sezone ostao je korak do toga.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider