Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PREOSTALI SU DETALJI

Kakva romantika: Osvojio je apsolutno sve i sad se vraća u klub gdje je sve započelo

Nakon što je osvojio gotovo sve što se u nogometu može, Angel Di Maria trebao bi se vratiti u redove Benfice.

Angel Di Maria i Leo Messi (Foto: Afp)

Samo detalji preostali su do ispisivanja jedne jako lijepe nogometne priče. Nakon što je osvojio gomilu trofeja u klubovima i reprezentaciji, Angel Di Maria vratit će se tamo gdje je svoju europsku nogometnu avanturu započeo.

Ovih dana trebao bi se završiti njegov povratak u Benficu i to kao slobodan igrač, nakon što je po završetku sezone raskinuo ugovor s Juventusom.

Osvojio je apsolutno sve

Di Maria je za Benficu igrao od 2007. do 2010. godine, upisavši 124 nastupa i 15 pogodaka, nakon čega ga je kupio Real Madrid. Tamo je proveo pet sezone pa jednu u Manchester Unitedu, a onda čak sedam u Paris Saint Germainu. U Juventus je proveo posljednju sezonu.

U karijeri je osvajao prvenstvo Portugala, Španjolske i Francuske, kao i Kup sve tri države te jednu Ligu prvaka. S Argentinom je osvojio apsolutno sve. Svjetsko prvenstvo, Copa Americu, olimpijsko zlato i svjetsko prvenstvo do 21 godine. Jedini je uz Lea Messija koji je kompletirao sva ta četiri natjecanja, a na posljednja tri su bili i suigrači.

35-godišnji Di Maria vjeruje kako u njemu još uvijek ima nekoliko sezona nogometa na najvišoj razini. Benfica će kao prvak Portugala nastupati u Ligi prvaka, gdje je netom završene sezone došla do četvrtfinala, a bili su jedna od najefikasnijih momčadi natjecanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider