Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"vidio sam svakakve besmislice"

Olmo ispričao kako se žestoko posvađao s Ramosom: Kako je tekla revolucija u Realu i tko je najnadareniji

Otkrivene su zanimljive priče iza kulisa u Real Madridu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svaka revolucija nužno nosi konflikte, rijetki su oni koji olako prihvaćaju radikalne promjene. Zna to jako dobro Jesus Olmo, bivši šef medicinske službe Real Madrida, koji je opisao kako su tekle implementacije njegovih metoda u Kraljevskom klubu.

"Sergio Ramos je poseban, imali smo žestoku svađu. On je, kao i ja, osoba koja sve govori u lice. Radio sam stvari koje mu se nisu svidjele, obojica smo branila svoju poziciju do samog kraja. Nisam ja bio pod njegovom komandom, moji kriteriji moraju biti moji. Otad smo imali jako dobar profesionalni odnos, i danas mu pomognem", rekao je.

gol expired Uspon kluba koji nikad nije zaigrao u Serie A: Berlusconi u novoj velikoj misiji divider

Olmo je stigao u Real 2013., a Kraljevski klub tada je, po njemu, imao dosta tradicionalan model rada. On je, tvrdi, proširio liječničku službu, doveo nutricioniste, utrostručio broj radnih sati s igračima, izradio plan individualnog treninga za svakog igrača...

"Gareth Bale je najveći atleta"

Zanimljiva je i njegova prosudba atletskih sposobnosti Realovih nogometaša. Kaže da su njihove atletske mogućnosti daleko od sportaša koji se bave klasičnim brže - više - jače olimpijskim disciplinama.

"Daleko su od te razine, ali ima igrača koji se polako približavaju, poput Sergija Ramosa, Lucasa Vazqueza ili Cristiana Ronalda. Keylor Navas imao je nevjerojatnu brzinu pokreta, Carvajal je imao sjajne mogućnosti... Međutim, najveći atleta bio je Gareth Bale. Prirodno je nadaren sportaš koji bi bio dobar praktički u bilo kojem sportu. Ima sjajnu genetiku i izvanredne mogućnosti", rekao je.

gol expired Jedan od najboljih nogometaša svijeta naklonio se Subašiću: "Ostat ćeš u povijesti" divider

Dodao je i da nije lako zadobiti povjerenje nogometaša.

"Da bi vas bilo koji pacijent slušao, mora vam vjerovati. Za to treba vremena jer vas ne poznaju, pogotovo u nogometnom klubu jer igrači imaju malo akademskog obrazovanja. Često ne znaju razlikovati ljude koji znaju i one za koje se čini da znaju, a bave se pseudoznanošću. Vidio sam potpune besmislice", rekao je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider