Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TRANSFER HRVATSKE JEDINICE

Kako se ponovno aktivirala priča o Livakoviću i Feneru? Za sve je kriv Manchester United!

Dominik Livaković možda već danas postane članom kluba s kojim ga se najviše povezivalo.

Dominik Livaković (Foto: Afp)

Čini se kako bi prava višegodišnja sapunica o transferu Dominika Livakovića napokon trebala biti gotova. Ona je ovog ljeta doživjela svoju kulminaciju, hrvatski reprezentativni vratar bio je pred vratima nekoliko klubova, no krajem kolovoza i dalje je u Dinamu.

To bi se danas ili sutra trebalo promijeniti, odnosno Livaković bi trebao postati članom kluba s kojim ga se povezivalo još u lipnju te su čak postojale informacije kako je sve riješeno, da bi onda turski velikan Fenerbahce odustao od transfera netom nakon završetka ligaškog susreta protiv Hajduka.

Pogodak Livaje nije odgodio ovaj transfer

Čak su se mogla pročitati mišljenja kako je Fener odustao zbog reakcije Livakovića kod pogotka Marka Livaje, no to nije bilo ni blizu istini. Fenerbahce je zapravo tim putem ostao bez željenog izlaznog transfera svoje prve jedinice, Altaya Bayindira.

Ovaj 25-godišnji vratar produkt je kluba i proljetos je potpisao novi ugovor do 2027. godine. Jasno je kako Feneru ne trebaju takva dva vratara, posebno ako će za jednog, tj. za Livakovića, platiti visoku cijenu. Ukratko, dok je Bayandir u klubu, hrvatski vratar bio bi im višak.

I kad se činilo da će tako ostati, Bayandir je došao na korak do velikog transfera. Jučer je otputovao u Atenu, gdje je odradio liječnički pregled za transfer u Manchester United.

Čeka se potvrda Bayindirovog transfera u United

Zasad nije poznato kako je to prošlo, s obzirom na to da se Bayindir vratio u Istanbul, no ako Crveni vragovi potvrde taj transfer, Fenerbahce ima otvorena vrata za transfer Livakovića.

Ukratko, očekivani transfer Dominiku bi trebao donijeti engleski velikan, no oni još uvijek moraju potvrditi dovođenje Bayindira, koji je ranije imao nekih pomalo zabrinjavajućih problema s ozljedama.

Bayindir bi u Unitedu trebao biti pričuva ovog ljeta dovedenom Andreu Onani.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider