Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otkrila legenda Reala

Kako je Ronaldo promijenio Benzeminu karijeru: "Dečko, ovo nije dovoljno za Real Madrid"

Karim Benzema mogao je biti samo jedan od Realovih napadača, ali Ronaldov komentar pretvorio ga je u klupsku legendu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Portugalski superstar Cristiano Ronaldo i francuska ikona Karim Benzema dugo su žarili i palili europskim nogometnim travnjacima u napadu Real Madrida, zabili more golova i osigurali Kraljevskom klubu gomilu trofeja.

Njihova plodna suradnja trajala je do 2018. godine, kad je Portugalac napustio Španjolsku i preselio se u Juventus, međutim u vremenu koje su proveli zajedno u klubu uspio je izuzetno utjecati na mentalni sklop sjajne špice.

gol expired Cristiano Ronaldo nabavio novi automobil: Proizveden je u samo deset primjeraka, a vrijedi čak 10 milijuna eura! divider

Legenda kluba Jorge Valdano tvrdi kako bi bez Ronalda Benzema bio samo jedan od napadača, a ovako je postao, i trenutačno jest, jedan od najboljih svjetskih napadača te jedan od lidera Realove svlačionice. Valdano kaže kako je Francuz uz Ronalda sjedio i učio te mnoge svoje današnje profesionalne navike duguje upravo portugalskom nogometašu.

"Kad je upoznao Ronalda, prihvatio je puno profesionalniji pristup svojoj karijeri, no nije uvijek bio takav. Jednog dana Cristiano ga je posjeo kraj sebe i rekao mu 'Dečko, ovo što pokazuješ nije dovoljno za Real Madrid', a Karim ga je poslušao. Jake ličnosti se poslije takvog saveza promjene nabolje, a slabije podviju rep i propadnu. Benzema je ispao ovo prvo. Čak ga je i Ronaldov odlazak nešto naučio jer ga je natjerao da postane vođa u svlačionici", rekao je Valdano.

Karim Benzema već je 13. godinu na Santiago Bernabeu, a u dresu Kraljevskog kluba zabio je čak 289 golova u 569 nastupa. Tko zna, da nije poslušao Ronalda, možda bi te brojke bile puno skromnije…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider