Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakav propust

Otkrivena zanimljiva priča o Modriću: Kako je ''stručnjak'' spriječio veliki transfer

Newcastle danas može samo žaliti zbog propusta "stručnjaka" koji je tko zna kako postao glavni čovjek za transfere u klubu sa sjevera Engleske.

Predstavljanje Tottenhamovih pojačanja 2008. - Giovani dos Santos, Heurelho Gomes i Luka Modrić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Luka Modrić je 2008. u velikom transferu prešao iz Dinama u Tottenham, ali njegova je sudbina lako mogla biti drugačija.

Za Modrića su se interesirali mnogi klubovi, a među njima je bio i Newcastle. Daniel Tayor je u tekstu za Guardian otkrio zanimljivu priču o pokušaju dovođenja hrvatskog veznjaka u redove Svraka.

Taylor je radio na autobiografiji Kevina Keegana, engleske nogometne legende koja je te 2008. vodila Newcastle. On je želio dovesti Modrića, ali posao mu je sabotirao Tony Jimenez, prilično kontroverzan lik koji je tada bio dopredsjednik kluba.

Zadužen za transfere, a nikad nije čuo za Mertesackera

Jimenez je svojevremeno radio kao redar na Stamford Bridgeu, a nakon uspjeha u biznisu s nekretninama, nekako je uvjerio vlasnika Newcastlea Mikea Ashleyja da ga postavi kao čovjeka odgovornog za transfere.

Jimenez, blago rečeno, nije veliki nogometni znalac. Tako je jednom prilikom, kada je trebao dovesti novog stopera, priznao da nikada nije čuo za Pera Mertesackera, tada već standardnog reprezentativca Njemačke i ponajboljeg igrača Werdera.

Ne čudi stoga što je Jimenez zaustavio i transfer Luke Modrića. Keegan je, prema Taylorovu pisanju, već uspostavio kontakt s Modrićevim predstavnicima i dogovor je bio blizu. Međutim, Jimenez je odlučio da Modrić nije kalibar za klub s velikim ambicijama poput Newcastlea.

Keegan napustio klub utučen zbog "tragikomične" vladavine

Tottenhamu je zato bio itekako dobar; u prvoj Modrićevoj sezoni ostvarili su napredak od tri mjesta i završili osmi u Premierligi, dok je Newcastle iste sezone ispao iz lige.

Keegan je te sezone napustio klupu Newcastlea već u rujnu, a do kraja su se na klupi izmijenila još tri trenera, među njima i Alan Shearer, kojem je to do danas ostalo jedino trenersko iskustvo.

Keegan je dio igračke karijere proveo u Newcastleu, u kojem je bio iznimno popularan i zaradio je status heroja među navijačima. Prije kratkog mandata 2008. vodio ih je pet godina, od 1992. do 1997. Klub s kojim je jako povezan napustio je utučen, u toj mjeri da je odlučio ne ići na utakmice sve dok je vlasnik kluba Mike Ashley, čiju je vladavinu opisao kao ''tragikomičnu''.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider