Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
To nije smio napraviti

Kako je Hajduk šaptom pao na Rujevici: Leko je napravio jednu kobnu grešku

Rijeka je zasluženo pobijedila Hajduk u jadranskom derbiju odigranom u sklopu 29. kola SuperSport HNL-a.

Zasluženost pobjede Rijeke nad Hajdukom u nedjeljnom Jadranskom derbiju nije nitko dovodio u pitanje. Štoviše, i trener Ivan Leko i igrači Hajduka ustvrdili su da su Riječani bili bolji u toj utakmici te da su tri boda zasluženo ostala na Kvarneru.

No što je, osim činjenice da za Hajduk nisu mogli igrati kartonirani Marko Livaja i Filip Krovinović, dovelo do toga da Rijeka bude toliko nadmoćna naspram Majstora s mora?

Prema mišljenju Matea Pukšara, jednog od voditelja podcasta Utakmicu po utakmicu, ključnu je pogrešku napravio trener Hajduka Ivan Leko već na samom startu.

"Pogriješio je jer s njihovom obranom kakva je posljednjih mjeseci, trebali su težiti tome da više imaju loptu. Oni su jednostavno u startu prepustili loptu Riječanima, bilo je 67:33 nakon prvih 20-ak minuta. Na ovu obranu Hajduka, na bekove koji nisu u formi, na stopere koji se muče cijelo proljeće – past će ti gol. A kad primiš prvi gol na Rujevici od Rijeke koju vodi Sergej Jakirović, onda će Rijeka to kazniti bez problema. Totalna kontrola utakmice, zabiješ prvi gol, onda malo usporiš, predaš loptu protivniku i onda ih samo čekaš na kontre", rekao je Pukšar.

Sve o toj temi i brojnim drugim aktualnostima vezanim za hrvatski klupski nogomet pogledajte večeras u novoj epizodi podcasta Utakmicu po utakmicu na gol.hr-u od 21:00.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider