Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakva klupa!

Kako će izgledati Bayern i tko će ispasti najveći gubitnik zbog dolaska Coutinha

Bayern nije najbolje ušao u sezonu, no svejedno je prvi favorit za naslov.

Mogućih prvih 11 Bayerna

Dolazak Phillipea Coutinha u Bayern popravio je malo raspoloženje navijača koji su prvo bili razočarani što nisu dobili veliku zvijezdu, a onda i s onih 2:2 s Herthom u prvom kolu prvenstvu. Brazilac je uistinu kapitalac kojeg su očekivali iako je imao groznu sezonu iza sebe u Barceloni.

Protiv Herthe je Niko Kovač jedino Pavarda od ovosezonskih pojačanja gurnuo u prvih 11, a sigurno će u narednim utakmicama svoje mjesto u udarnoj postavi tražiti čak 80 milijuna eura vrijedno pojačanje, Lucas Hernandez i spomenuti Coutinho. Naravno, niti naš Ivan Perišić također nije dolazio grijati klupu, no ne mogu biti svi biti članovi udarne postave

gol expired Coutinho potpisao za Bayern: Bavarci ga mogu otkupiti za 120 milijuna eura divider

Što se stoperskih pozicija tiče, tu je Kovač strašno pokriven, a to je i sam priznao na nedavnoj konferenciji za medije uoči dolaska Coutinha kada je još javno ''žicao'' pojačanja. Benjamin Pavard i Niklas Süle stoperski par su samo zasad. Hernandez bi mogao s Pavardom činiti francuski zid ispred Neuera vrlo uskoro, nisu ih doveli i platili bogatstvo da griju klupu. A tu su i Jerome Boateng i Javi Martinez.

Kimmich i Alaba su neupitni na desnom odnosno lijevom beku i tu nekih iznenađenja ne bi trebalo biti. Prava je gužva u veznom redu gdje je Thiago zasad Kovačev miljenik na mjestu zadnjeg veznog gdje hrvatski trener vidi razigravača umjesto razbijača napada. 4-3-3 sustav u realnosti je 4-1-2-3, a čini se kako najviše upitnika ima na tim pozicijama ispred Thiaga.

Povratak Corentina Tolissoa nakon ozljede mnogi su proglasili jednim od najvećih ovoljetnih pojačanja za Bayern. Upravo njega Kovač vidi na toj poziciji odmah iza napada, a uz njega je dosad igrao i Thomas Müller. Pretpostavlja se kako bi Brazilac iz momčadi mogao izbaciti baš njemačku legendu koja je označena kao potencijalno najvećim gubitnikom transfera Coutinha.

''Najbolje se osjećam na ''desetki''. Što se tiče Müllera, on je velik igrač, osvojio je Svjetsko prvenstvo i drago mi je da će mi biti suigrač'', rekao je Coutinho na predstavljanju.

Naš će se Ivan Perišić boriti za poziciju s Kingsleyjem Comanom na desnom krilu. Brzonogi Francuz ipak je u prednosti, barem na startu sezone, no sigurni smo da će Ivan dobiti svoju šansu vrlo skoro. Lijevo je nezamjenjivi Serge Gnabry, baš kao i Lewandowski u samoj špici.

Prvih 11 Bayerna moglo bi uskoro izgledati ovako (4-1-2-3):

Neuer – Kimmich, Pavard, Hernadez, Alaba – Thiago – Tolisso, Coutinho – Gnabry, Lewandowski, Coman

No Müller, Perišić, Süle, Goretzka, Martinez, Boateng i ostatak društva na klupi sigurno misle da imaju mjesta u udarnoj postavi Nike Kovača.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider