Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rasplet koji bi sve zadovoljio

Kako Agüerova budućnost može pomoći Arsenalu da dovede svjetsku klasu

Posljednjih dana puno se šuška o budućnosti Sergija Agüera u Manchester Cityju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sergio Agüero je dolaskom Gabriela Jesusa izgubio mjesto u prvoj momčadi Cityja. To bi moglo biti samo privremeno rješenje, ali nije isključeno da postane i konstanta do kraja sezone. Jesus je oduševio u zadnje dvije prvenstvene utakmice i Guardiola s razlogom u ovom trenutku daje prednost mladom Brazilcu.

Menadžer Cityja nije se libio riskirati s najvećom zvijezdom Cityja, a po tom pitanju na ruku su mu išli i loši rezultati pa su promjene bile nužne. Guardiola je Argentinca ostavio na klupi u nedavnim prvenstvenim utakmicama protiv Crystal Palacea i Swanseaja, dok je 19-godišnji Brazilac opravdao povjerenje s tri gola i dvije asistencije u prve četiri utakmice u Engleskoj.

Španjolski AS već se raspisao o tome kako će Agüero na ljeto napustiti City, a kao vjerojatne destinacije spominju se Real Madrid i Chelsea. Mogao bi to biti i Arsenal, ali teško će dobiti utrku s već spomenutim dvojcem.

S druge strane, Real bi se trebao odreći jedne od svojih zvijezda. I tu bi Arsenal mogao vidjeti svoju priliku. Ukoliko Karim Benzema postane dostupan, Topnici bi to mogli i morali iskoristiti. AS vjeruje da bi Real za Agüera trebao izdvojiti oko 80 milijuna eura, dok bi Benzemu prodali Arsenalu za 58 milijuna.

Arsenal je povezivan s francuskim napadačem protekle tri sezone, ali dosad nije uspio puno napraviti. Ostane li situacija u Cityju loša po Agüera, ovo je jedan od raspleta koji bi mogao zadovoljiti sve strane i Wengeru konačno donijeti napadača svjetske klase.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider