Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hajduk - Dinamo

Kakav derbi očekivati? Danas se ne igra za bodove – stvar je prestiža i dostojanstva

Hajduk i Dinamo od 18:00 se sastaju u velikom derbiju na Poljudu.

Na Poljudu se danas od 18:00 igra najveća utakmica hrvatskog sporta: Hajduk - Dinamo.

Uoči ovog velikog derbija situacija na ljestvici je takva da Zagrepčani imaju 12 bodova prednosti i bolji međusobni omjer od Splićana, pa im je dovoljan i bod da matematički osvoje i proslave naslov prvaka u dvorištu najvećeg rivala. Tu činjenicu apostrofirali su u novom izdanju podcasta Utakmicu po utakmicu.

"Lijepa prilika za Dinamo da potvrdi naslov prvaka na Poljudu pred 30.000 domaćih navijača i oko 1500 gostujućih. Bit će pun Poljud, kakvu utakmicu očekujemo", upitao je Mateo Pukšar.

"Nikakvu", odgovorio mu je Ivan Ljubić.

"Ja, da ti budem iskren, čisto suprotno. Očekujem puno ofenzivniji Dinamo, ne vjerujem da će biti puno taktiziranja, mislim da ih rajca ova mogućnost da osvoje naslov prvaka na Hajdukovom stadionu", kazao je Vlado Boban.

"Nadam se da si u pravu i da će ovaj derbi biti lepršav, sadržajan i da će se ući u otvorenu razmjenu udaraca", poželio je Ljubić.

"Leko je rekao da je Dinamo za njih dobar planet, to je dobro jer čovjek očito zna držati tenzije na zemlji. Njima mora biti cilj prije svega uzeti derbi pred svojim navijačima i ako ništa drugo onda natjerati Dinamo da još jedno kolo rade. Neće im biti fora ako si ti u bunkeru pred svojim navijačima 86 minuta pa onda nešto odigraju. Imaš klince koji su igrali finale Lige prvaka", rekli su naši voditelji.

Valentina Miletić je na kraju poentirala: "Ovo je derbi koji se ne igra za bodove, stvar je prestiža i dostojanstva."

Cijela 33. epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider