Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gol i tri asistencije Neymara

Kakav debi za Brazil: Zabio dva sjajna gola i iznudio jedanaesterac u večeri koju neće zaboraviti

Nogometna reprezentacija Brazila pobijedila je Salvador s 5:0 u prijateljskom susretu igranom na stadionu FedEx Field u Landoveru, dok su Argentina i Kolumbija odigrale 0:0 na stadionu MetLife u East Rutherfordu.

Richarlison i Douglas Costa (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bivši svjetski prvaci nisu imali problema protiv slabašnog Salvadora, koji može biti sretan što je primio samo pet golova.

Junak utakmice bio je mladi napadač Evertona Richarlison, koji je u svom prvom nastupu u dresu Selecaoa zabio dva gola i iznudio jedanaesterac.

"Oduševljen sam što sam dobio priliku. U prvom nastupu zabio sam dva gola i ovu večer nikada neću zaboraviti," kazao je 21-godišnji napadač koji je u Everton stigao ovoga ljeta iz Watforda za 50 milijuna eura postavši tako najskuplji igrač u povijesti Evertona.

Sjajnu predstavu pružio je i Neymar, koji je načeo suparničku mrežu u 4. minuti, a potom upisao i tri asistencije. Među strijelce upisali su se i Coutinho (30) te Marquinhos (90).

Argentina i Kolumbija u East Rutherfordu odigrali su razočaravajućih 0:0. Obje reprezentacije vodili su privremeni izbornici. Gauče je vodio izbornik U-17 reprezentacije Lionel Scaloni, nakon što je Jorge Sampaoli dobio otkaz nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, dok je na kolumbijskoj klupi sjedio Arturo Reyes nakon što je Jose Pekerman prošlog tjedna podnio ostavku.

Argentinci su nastupili bez najboljeg igrača Lionela Messija, a priliku je dobio Mauro Icardi, koji nije nastupio na SP-u.

U Nashvilleu su snage u prijateljskom susretu odmjerili SAD i Meksiko, a domaćin je slavio s 1:0. Pogodak odluke zabio je Tyler Adams u 71. minuti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider