Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ukrali show

Slavnog nogometaša potukao 55-godišnji amater: Pao je rekord, ali ovo je obišlo svijet

Eliud Kipchoge srušio je svjetski rekord na berlinskom maratonu, no glavne zvijezde bili su slavni Brazilac Kaka i 55-godišnji Irac…

Junior dos Santos, Ronaldo i Kaka na UFC priredbi u Las Vegasu (Foto: Afp)

Eliud Kipchoge srušio je vlastiti svjetski rekord na nedjeljnom berlinskom maratonu. Fantastični Kenijac popravio je rekord za 30 sekundi i sada iznosi 2:01:09.

Međutim, najveća zvijezda poznatog berlinskog maratona bio je slavni brazilski nogometaš Kaka.

Kaka na berlinskom maratonu

Nekoć najbolji nogometaš svijeta utrčao je u cilj nedugo iza nepoznatog 55-godišnjeg irskog trkača Johna Caseyja, koji je na taj način dočekao svojih 15 minuta slave.

Fotografija je u tren oka obišla svijet, irski i britanski mediji raspalili su naslove u svojem duhovitom stilu, pa je sredovječni Irac iz Cork Cityja, u nogometnom svijetu najpoznatijeg po tomu što je izrodio Denisa Irwina, preko noći postao slavan.

„Glorious Moment As Corkman Defeats Kaka In Berlin Marathon“, jedan je od naslova koji su parali eter irskih i britanskih medija.

Proslavio se irski amater

Kaka je izgledao baš kao i kada je završavao utakmice na zelenim travnjacima – jedva da se oznojio. S obzirom na to da mu je to bio prvi pravi maraton u životu, rezultat uopće nije loš - 3.38.06.

Ricardo Izecson dos Santos Leite, daleko poznatiji kao Kaka, zadržao je dječački osmijeh unatoč tomu što je napunio četrdesetu. Uljudno se zahvalio svim trkačima i navijačima.

„Čudesno, Berlin! Kakva sjajna atmosfera duž svih 42 kilometra. Vrlo sam ponosan što sam postao je jedan od legendi Berlina“, napisao je Kaka na Twitteru i zahvalio se svojem sponzoru Adidasu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider