Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
a tko će drugi nego on?

Messi ponovno heroj Argentine, Brazil pregazio Urugvaj

Noćas su odigrane dvije vrlo važne utakmice u Južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U možda najvažnijoj kvalifikacijskoj utakmici Južnoameričkih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo Argentina je pogotkom Lea Messija slavila protiv Čilea i izbila na treće mjesto. Bila je to mini-osveta za dva poraza u isto toliko posljednjih finala Copa Americe, s kojom su Argentinci gurnuli Čileance u jako tešku poziciju uoči završnih pet kola kvalifikacija.

Messi je pred krcatim Monumentalom (62 tisuće navijača) zabio gol s bijele točke u 16. minuti prvog poluvremena, nakon što je u čileanskom šesnaestercu srušen Angel Di Maria. Gosti su svim silama pokušali stići do poravnanja rezultata, Alexis Sanchez je čak pogodio vratnicu, no Argentinci su sačuvali minimalnu pobjedu za skok na treće mjesto.

Nakon završetka utakmice stadionom se orilo "Messi, Messi, Messi". Kada Argentina pobjeđuje, Messi je heroj nacije. Nažalost, kada ju "samo" odvede u finale velikog natjecanja, u kojem Argentina izgubi, onda je "izdajnik" iste.

Brazil je praktički osigurao prvo mjesto u skupini s visokom 4:1 pobjedom kod drugoplasiranog Urugvaja. Hat-trick zabio je neočekivani junak Paulinho, dok je četvrti pogodak za Brazil postigao Neymar.

Urugvajci su rano poveli nakon jedanaesterca koji je zabio Edinson Cavani, no nakon toga je krenuo veliki preokret. U 19. minuti Paulinho je postigao sjajan gol kada je s više od 25 metara zavukao loptu u same rašlje.

Rezultat se nije mijenjao sve do 52. kada Paulinho, inače vezni igrač, zabija svoj drugo pogodak za preokret Brazila. U 74. minuti mala majstorija Neymara koji loba vratara, a u 90. Paulinho postavlja konačnih 4:1.

Recimo da je Paulinho uskočio u prvi sastav jer se ozlijedio Gabriel Jesus i mnogi su sa velikom dozom skeptičnosti prihvatili ovu odluku izbornika Titea. Međutim Paulinho, veliki promašaj Tottenhama, je postigao četiri gola u posljednje dvije utakmice i podijelio svojim igračima vize za odlazak u Rusiju.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider