Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kriza u Italiji

Juventus ima tri opcije za Cristiana Ronalda: Što će Portugalac izabrati?

Klubovi talijanske Serie A u velikoj su financijskoj krizi…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Koronavirus je pogodio čitavu Europu, najviše Italiju. Ekonomske posljedice mogle bi biti jako teške. Zapravo se već osjećaju. Kriza se izravno reflektira i na nogomet, koji ne može ostati po strani.

Klubovi talijanske Serie A u velikim su problemima. Kad jedan bogati Juventus uvodi dramatične restrikcije, sve je jasno.

Već se neko vrijeme spekulira da bi Cristiano Ronaldo naljeto mogao napustiti redove aktualnog talijanskog prvaka. Talijanski Il Messanggero piše da Juve ima tri opcije za svoju portugalsku superzvijezdu.

gol expired Benzema popljuvao bivšeg kolegu iz reprezentacije: "Ja sam Formula 1, on je karting" divider

Igrači Juventusa pristali su na smanjenje primanja za ukupno 90 milijuna eura, no čini se da to neće biti dovoljno. Kalkulacije Uprave kluba su da moraju namaknuti još pedesetak milijuna eura: ili dodatnim smanjenjem plaća ili prodajom igrača.

Ronaldo će do lipnja ove godine ostati kraći za četiri milijuna eura. Toliko se odrekao u kontekstu smanjenja plaća. U ugovoru mu stoji da zarađuje čak 31 milijun eura neto godišnje. Ako Juve nastavi kresati plaće, sva je prilika da će Ronaldo pokupiti kofere.

Stoga u Juventusu razmišljaju da ga prodaju kako bi si zajamčili financijsku konsolidaciju. Računaju da bi mogli dobiti oko 70 milijuna eura.

gol expired Mamić se još jednom odao: ''Uprava Dinama ne želi igračima isplatiti plaće koje su već zaradili'' divider

Druga je opcija da Ronaldo ostane u Torinu još jednu sezonu, ali da mu se ne produlji ugovor koji mu istječe u ljeto 2022.

Treća je solucija da Ronaldo pristane na smanjenje plaće za cijelu sljedeću sezonu, ali da mu se obeća produljenje ugovora. Ako se za godinu dana popravi financijska situacija, vrijedit će i drugi uvjeti. Portugalac ima 35 godina i pitanje je što će odlučiti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider